Doi politicieni clujeni, declarati in INCOMPATIBILITATE de catre Agentia Nationala de Integritate

Reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate au transmis un comunictat prin care arata ca doi clujeni, care au detinut functii politice in doua primarii din judet, s-au aflat in stare de incompatibiltate, ambii ocupand alte functii care intrau in conflict cu cea de consilier local. 

Fostul viceprimar al comunei Camarasu a ocupat simultat cu functia si pozitia de director in Consiliul de Administratie a scolii gimanziale din comuna.  

„MARINA VASILE DORIN, Viceprimar al comunei Cămărașu, Județul Cluj, în mandatul 2012 – 2016 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Cămărașu, Județul Cluj, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și ale art. 91, alin. (3), teza 1 din Legea nr. 161/2003”, arată cei de la ANI. 
 
Cel de-al doilea clujan a ocupat mandatul de consilier local la Campia Turzii, in vreme ce era angajat si in aparatul de specialitate al fostului primar. 
„SUTAK LUDOVIC, fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local Câmpia Turzii, Județul Cluj, în mandatul 2012 – 2016 a exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul de specialitate al primarului, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) și ale art. 91, alin. (3), teza 1 din Legea nr. 161/2003”, mai precizează cei de la Integritate. 
 
Cei doi politicieni riscă să returneze sumele de bani încasate pe funcțiile ocupate pe lânga cele din Consiliul Local. 

Adauga comentariu