Doi ani s-au scurs de la vandalizarea masinii jurnalistului Liviu Alexa si Politia clujeana nu a fost capabila sa gaseasca vinovatii! DOI ANI! Tudor Carje, bombardierul care a ucis o fata nevinovata, a dat ordinul! E martor protejat in dosarul de la Dej?

Se implinesc doi ani de cand masina jurnalistului de investigatii Liviu Alexa, patronul televiziunii de stiri NCN si al Ziar de Cluj, a fost vandalizata barbar autori inca ramasi necunoscuti. Parcata pe o strada din cartierul Iris, masina a fost gasita distrusa de catre soferul jurnalistului care a sunat imediat la 112. 

Politia clujeana si procurorul de caz s-au dovedit a fi impotenti profesional in tot acest rastimp: l-au audiat tarziu pe Liviu Alexa, au aburit dosarul si l-au tergiversat dand vina pe procurorul de caz, care la randul sau o lalaie in a oferi o solutie.

Exasperat de impotenta politiei, jurnalistul Liviu Alexa a efectuat propriile sale cercetari, nu de putine ori indicandu-l public pe cel pe care il considera vinovat de acest gest de intimdare deosebit de grav: Tudor Carje, un bombardier interlop clujean care a ucis acum doi ani intr-un accident teribil de masina o fata nevinovata, pe suceveanca Gabriela Ripan. Nervos pe articolele lui Liviu Alexa care a urmarit indeaprospe cazul uciderii Gabrielei Ripan, Carje a dat ordin unui acolit, pe numele sau Popa Horea Emil, asa cum sustine jurnalistul, sa il intimideze pe Alexa.

"Timp de doi ani, politia clujeana efectiv si-a batut joc de mine, cu largul concurs al procurorului de caz. M-au audiat tarziu si au audiat suspectii din cauza si mai tarziu, si doar la insistentele avocatilor mei. Foarte curios este faptul ca, in declaratia sa, Tudor Carje mentioneaza ca a fost deranjat de articolele "rautacioase" scrise de Ziar de Cluj cand cu momentul accidentului, articole in care noi, ziaristii, ne intrebam cum este posibil totusi ca uciderea unei fete nevinovate sa fie trecut cu vederea de Justitia clujeana, in speta de doamna judecator Ramona Mornaila, care, am inteles de la cei prezenti in sala, mai ca nu lacrimeaza la minciunile lui Carje.

Ca un amanunt de ultima ora, in dosarul penal 3241/P/2019 referitor la vandalizarea masinii, politistul a formulat un referat cu propunere de clasare cu privire la suspectul Popa Horea Emil, prietenul lui Carje, avand in vedere ca probele sunt insuficiente pentru a determina vinovatia lui. Organul de cercetare a retinut ca probele nu sunt certe, decisive si complete, ci exista indoiala cu privire la vinovatia suspectului, fiind incident principiul in dubio pro reo – dubiul profita invinuitului.

Prin referat, organul de cercetare propune si disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de autor necunoscut, privind savarsirea infractiunii de distrugere. Ramane de vazut ce solutie va dispune procurorul prin ordonanta, dar eu nu ma astept la nimic interesant", spune jurnalistul Liviu Alexa. 

 

Carje a refuzat testul cu detectorul de minciuni

 

In timpul audierii sale privind vandalizarea masinii jurnalistului, Tudor Carje confirma ca este prieten cu suspectul principal, Pop Horea Emil, pe care il cunoaste de 8 ani si face mentiunea ca e convins ca de aia a ajuns suspect, datorita prieteniei lor. Mai mult, in declaratia sa data in fata politie, Carje sustine ca nu are nicio problema sa treaca un test cu detectorul de minciuni, dar a revenit cateva saptamani mai tarziu si a refuzat testul.

"Domnul Carje cica a vorbit cu psihologul sau care i-a specificat ca, avand in vedere starea lui de sanatate si toata situatia prin care trece, nu ii recomanda sa faca testul poligraf, deoarece s-ar putea sa il afecteze si mai tare. Hahaha, ce duma buna! Pai, daca te stii nevinovat in cauza vandalizarii, de ce refuzi testul poligraf? Un test poligraf curat in cauza mea ar fi contat mult ca imagine publica pentru ucigasul Gabrielei Ripan. Dar Carje refuza testul, fiindca stie ca nu l-ar trece. 

Bombardierul Tudor Carje e ghidonat de avocata interlopilor, Maria Mladin. Ea il consiliaza pe poteca infractionala pe care a apucat Carje. Uitati, am informatii ca in apelul privind moartea violenta a Gabrielei Ripan, Maria Mladin va aparea cu un denunt. Ce denunt? Un denunt pe care Carje l-ar fi facut, spun sursele mele, la DIICOT sau alta unitate de parchet. De ce ar conta ca Maria Mladin sa vina in fata instantei care judeca o moarte nevinovata cu confirmarea de la DIICOT sau alt parchet ca Tudor carje a facut un denunt confirmat in alt dosar? Ca sa duca reducerea pedepsei cu jumatate. Atat de jegos joaca avocata Mladin si Carje! Dar ce ne arata noua aceasta informatie? Ca Tudor Carje si-a dat tovarasii in gat, ma refer la tovarasii cu care se antura, proxenetii de la Dej si inca niste traficanti de droguri din Cluj, se stiu ei! I-a dat Carje in gat pe toti, ca martor protejat!", detoneaza Alexa nucleara. 

 

 

 

Adauga comentariu