Doar 24 de paturi de terapie intensivă libere la nivel național. Nici un loc disponibil la ATI în Cluj

Potrivit ultimei informări a Grupului de Comunicare Strategică (GCS), Clujul a rămas luni fără nici un pat disponibil la secția de terapie intensivă. 

GCS a anunţat luni faptul că, la nivel naţional, există 1.311 paturi de terapie intensivă destinate pacienţilor care au COVID-19, iar în București, Cluj și Iași nu mai sunt paturi libere în prezent pe secțiile de terapie intensivă.

Astfel, la nivel naţional sunt libere 24 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

„În data de 27 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.311 paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19.

De asemenea, 1.218 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 271 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional sunt libere 24 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, iar în Bucureşti nu sunt paturi libere la acest moment", se arată într-un comunicat al GCS citat de Agerpres.

Conform GCS, situaţia paturilor ATI neocupate destinate pacienţilor COVID, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, este:

* Argeş -1;
* Bacău - 1;
* Brăila - 1;
* Braşov - 1;
* Constanţa - 8;
* Dolj - 4;
* Mureş - 1;
* Timiş - 2;
* Vrancea -5.

GCS afirmă că se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

 

Adauga comentariu