Doamnele în uniformă care au răzbit în profesii dure

Într-o societate în care bărbații încă își adjudecă anumite domenii, precum Poliția, Armata, Pompierii sau Jandarmeria, există și femei care reușesc să lucreze cot la cot cu bărbații.

Un exemplu este chiar comandantul Poliției Municipiului Cluj-Napoca, Mariana Ilieș. A reușit să facă performanță și să devină, nu doar un om al legii, ci chiar un lider. Într-un material special dedicat de 8 martie doamnelor în uniformă, comisarul șef de poliție Mariana Ilieș ne-a povestit cum e viața de femeie într-o structură cu reguli militare.


„Nu e un lucru ușor sa fii femeie si sa conduci un grup foarte mare de barbati. Dar cred ca prioritatea pe care o ai, ca femeie, este experienta, cunostintele pe care le detii, si faptul ca nici tu nu te simti femeie, si nici colegii tai nu incearca sa te trateze ca atare. In MAI cred ca foarte rar barbatii de langa noi se gandesc ca suntem femei. Suntem toti lucratori. Daca este cazul sa lucram intr-o zi, tragem toti pentru evenimentul respectiv”, spune Comisar Șef Mariana Ilieș, Comandant Poliția Cluj-Napoca .

Ce își dorește comisarul șef Mariana Ilieș pentru echipa sa?

„Să avem cât mai puține  evenimente, sa fim intotdeauna acolo unde ne solicita cetateanul clujean si sa fim noi insine mandri de ceea ce facem”, a completat comisarul sef.

O altă doamnă în uniformă, mereu la datorie, este maiorul Mariana Barbu. Din 2009 este purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Cluj, dar în Jandarmerie lucrează de 17 ani și spune că nu a simțit niciodată că ar fi diferită de colegii săi bărbați.

“Este cat se poate de normal, de obisnuit, sunt si atatia ani de cand sunt in acest sistem. Ceea ce conteaza e respectul reciproc, increderea pe care o ai in cel de langa tine, chiar e irelevant daca e vorba de o colega sau un coleg, e de parere maior Mariana Barbu, purtător de cuvânt IJJ Cluj.

Adauga comentariu