DNA ROMÂNIA și comunicatul de ”CLOR”, pentru ”jucăușii” de la DNA Oradea. Judecătoarea de la Cluj, aia cu ”niște probleme psihice grave”, lăsată pe dinafară

Direcția Națională Anticorupție -DNA Structura Centrală a remis un nou comunicat de presă, prin care albește reptuația bârfitorilor din DNA Oradea. Reamintim că procurorii de la DNA Oradea, în frunte cu prim-procurorul (protagonistrul mai multor dosare construite abuziv) Ciprian Man, discutau despre starea mintală a judecătoarei de la Curtea de Apel Cluj, Cristina Ioana Morar. Aceștia susțineau că femeia ”are niște probleme psihice”. În urma audierilor de miercuri, moment în care Man și-a cerut scuze ”tuturor judecătorilor onești din România”, nimeni nu a repus întrebarea: Chiar avem la Curtea de Apel Cluj o judecătoare cu probleme psihice? 

Iată poziția executivului DNA: 

În continuarea comunicatelor nr. 10/VIII/3 din 10 ianuarie 2019 și nr. 2/VIII/3 din 5 ianuarie 2019 și ca urmare a faptului că în mass-media s-a vehiculat o anumită interpretare dată convorbirilor înregistrate, în sensul că procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea au efectuat urmărirea penală în anumite dosare cu magistrați în scopul intimidării acestora, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
În cuprinsul discuției respective au fost vehiculate numele a șapte magistrați. 
În urma informării transmise de procurorul șef al Serviciului teritorial Oradea, persoană care nu apare în cuprinsul discuției prezumată a aparține unor procurori din cadrul acestei unități de Parchet, s-au constatat următoarele:
- în cazul a doi magistrați nu au existat dosare în lucru în perioada ianuarie 2018- octombrie 2018, 
- alți doi magistrați erau pensionați din 21.03.2013 și 24.11.2015, conform hotărârilor Plenului CSM de a înainta către Președintele României propunerea de eliberare din funcție, prin pensionare,
- unul dintre ei, la momentul purtării presupuselor discuții înregistrate, se afla în cursul executării unei pedepsei de 4 ani închisoare, 
- față de alți doi magistrați (din care unul nu a judecat niciodată cauze penale) s-a dispus ulterior o soluție de clasare. 

De asemenea, precizăm că două dintre persoanele participante la discuție nu își mai desfășoară activitatea în cadrul Serviciului teritorial Oradea iar o alta, la momentul discuției și ulterior acesteia, nu a avut în lucru vreo cauză cu magistrați.
Reiterăm faptul că, după finalizarea controlului ce va fi realizat de procurori cu funcții de conducere din cadrul DNA – Structura Centrală, se vor dispune măsuri în funcție de rezultatele cuprinse în raportul de control ce se va întocmi cu această ocazie.

La fel ca și Man, în comunicatul de presă nu se prezintă scuze cu privire la afirmațiile făcute despre starea mintală a judecătoarei Morar. 

Adauga comentariu