DNA Cluj: Alexandru Faur, lăsat în libertate, dar fără dreptul de a profesa!

Procurorii de la DNA Cluj au dispus plasarea medicului șpăgar, Alexandru Faur, sub măsura preventivă a controlului judiciar. Complicea acestuia, Aurica ”Intermediara” a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Direcția Națională Anticorupție a emis un comunicat prin care arată că medicului Alexandru Faur i s-a interzis să își exercite funcția și să părăsească teritoriul României. 

„Față de inculpatul Faur Alexandru, procurorii anticorupție au dispus măsura controlului judiciar, pe 60 de zile, începând cu data de 18 septembrie 2019.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la organul de urmărire penală (Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj), ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura (Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj) cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Cluj care a dispus măsura,
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
f) să nu exercite profesia în exercitarea căreia a săvârșit fapta respectiv cea de medic în cadrul Cabinetului de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă Cluj”, arată cei de la DNA Cluj. 

Sursele Ziar de Cluj susțin că în atenția procurorilor au intrat și alte cadre medicale, medici și asistenți care vor fi audiați în următoarea perioadă. Potrivit cercetărilor penale derulate, rezultă că Aurica ”Intermediara” obținea sume de bani cuprinse între 1.000 și 1.500 de lei, cu promisiunea că va rezolva dosare de pensii speciale și de boală. O parte din sumele respective intrau în buzunarul doctorului Faur. Inclusiv flagrantul organizat de cei de la DNA Cluj conține un episod similar. 

„În perioada aprilie 2019 – septembrie 2019, persoana inculpată în cauză a pretins și a primit de la 61 de persoane sume de bani cuprinse între 1.000 – 1.500 lei pentru a le ajuta să obțină pensii de invaliditate în condițiile în care, în mod normal, unele persoane nu ar fi beneficiat.
Din sumele primite, inculpata remitea o parte din bani (în jur de 300 – 400 lei) medicului Faur Alexandru care, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu privind încadrarea unei persoane în grad de invaliditate, a contribuit la stabilirea unor grade de invaliditate și la eliberarea deciziilor asupra capacității de muncă pentru cele 61 de persoane.

În același context, la data 16 septembrie 2019, inculpata a primit de la o persoană suma de 600 lei, din care 300 de lei i-au fost remiși medicului Faur Alexandru, în cabinetul său, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, mai arată cei de la DNA Cluj. 

Aurica Intermediara și Alexandru Faur vor fi cercetați penal pentru fapte de corupție, urmând ca DNA Cluj să îi trimită în judecată pentru: dare/luare de mită, trafic de influență. 

 

Adauga comentariu