DJ-ul Avicii a murit la vârsta de 28 de ani. A concertat, în 2015, la Untold

DJ-ul şi producătorul suedez Avicii, pe numele său real, Tim Bergling, a murit, vineri, la vârsta de 28 de ani. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii artisului, informează Bloomberg. În trecut, DJ-ul suferise de pancreatită acută, parțial din cauza consumului excesiv de alcool.

Diana Baron, producătorul artistului, a declarat că Tim Bergling a fost găsit mort în oraşul Muscat, statul Oman.

"Anunţăm cu regret pierderea lui Tim Bergling, cunoscut ca Avicii. A fost găsit mort în Msucat, Oman, vineri după-amiază", au transmis cei din staff-ul lui DJ Avicii.

"Familia este devastată, cerem respectarea dreptului la viaţă privată în aceste momente dificile", a comunicat Diana Baron.

Tim Bergling a suferit în trecut de pancreatită acută, parţial din cauza consumului excesiv de alcool.

Potrivit Mediafax, în anul 2016, Avicii a anunţat că se retrage din activitatea muzicală, iar ultimul său concert a fost susţinut la Ushuaia Ibiza Beach Hotel.
A lansat două albume de studio, unul în 2013, iar altul în 2016. Avicii a fost, de asemenea, votat pe locul 3 în Topul anual al revistei DJ Magazine în 2012, iar în 2013 a primit două nominalizări la premiile Grammy.

Avicii a susţinut un concert şi în România, în 2015, în cadrul festivalului Untold, din Cluj. Primarul Emil Boc a fost atunci prezent la concertul DJ-ului suedez și se declara un fan înfocat. În cadrul unei conferințe de presă le-a arătat jurnaliștilor că folosește o melodie a lui Avicii ca sonerie la telefon.

În noaptea de Revelion 2015, primarul Emil Boc a anunțat că municipiul Cluj-Napoca este Capitală Europeană a Tineretului și că în cursul anului vor concerta la Untold, printre alții, Avicii și David Guetta. A și fredonat unul dintre hiturile Avicii.

Adauga comentariu