„Divele” din Cluj-Napoca au alergat pentru copiii bolnavi de insuficiență renală

Ploaia din această dimineață nu le-a oprit pe doamnele și domnișoarele din Cluj-Napoca să facă mișcare în mod organizat și cu un scop caritabil, în cadrul evenimentului Crosul Divelor, organizat de Runners Club. 

„Crosul divelor este un eveniment de alergare, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor. O parte din taxele de participare vor fi redirecționate către Asociația de Empatie și Solidaritate Delia Grădinaru, pentru copiii bolnavi de insuficiență renală”, a declarat organizatorul evenimentului, Horațiu Morar.

Încă de la ora 10:00, divele de toate vârstele s-au întrecut în 2 curse: una de 2 km, alta de 6 km, pe un traseu amenajat în Parcul Central din Cluj-Napoca.

Unele dintre participante au fost la prima ediție, însă multe dintre ele au făcut un obicei din a participa la Crosul Divelor, unite de o dorință puternică: aceea de a ajuta copiii și tinerii bolnavi de insuficiență renală din cadrul Asociației pentru Empatie și Solidaritate „Delia Grădinaru”.

„Apreciez acest eveniment deosebit de colorat și plin de entuziasm. Sunt doamne și domnișoare de toate vârstele, care au venit să facă un bine pentru copiii și tinerii care fac dializă. Entuziasmul vine din solidaritatea și empatia lor pentru cei în suferință”, a declarat Emanuel Ungureanu, fondatorul ONG-ului beneficiar.

Runners Club va dona 20% din banii strânși din fondurile adunate din taxa de participare Asociației pentru Empatie și Solidaritate „Delia Grădinaru”, iar ONG-ul va folosi banii pentru a organiza o tabără de vară pentru copiii aflați în suferință.

„20% din fiecare taxă de participare merge către un cont special, pentru o tabără specială, cea de vară din Italia. Voi duce acolo 70 de copii și tineri. Nu vă pot exprima ce înseamnă pentru ei zilele de vacanță. Înseamnă un vis împlinit pentru care le sunt recunoscător tuturor”, a mai adăugat Emanuel Ungureanu.

De la prima ediție și până acum, la cea de-a șasea, a existat o evoluție enormă din punct de vedere al numărului de participante și încurajăm cât mai multe reprezentante ale sexului frumos să facă mișcare și gesturi de caritate!

Adauga comentariu