Distinși clujeni, îmi pare rău, dar n-aș fi crezut că îi urâți așe de tare pe unguri. Mi-e frică de dumneavoastră

O scrisoare deschisă către clujeni din partea colegului nostru Szakats Istvan:

S-a întâmplat la BPN de sâmbătă că PNL Cluj a scos iar din dulap Bau-Baul Bosgoresc - dade obțin totuși prefectura județului de la Orbanul înmuiat la jerunți. Dar de data au reușit să dea direct în dumneavoastră, în propriul popor.

La ședință, Emil Boc ar fi enunțat că așa, cu un prefect UDMR există potențialul să se revitalizeze sentimentele antimaghiare. Iar domnul europarlmentar și șef PNL Cluj Buda a plusat: “vă spun sincer că îmi este frică să mă gândesc la anumite aspecte”. Da' stați stați, de cine vorbește domnul Boc? De cine îi e frică domnului Buda?

Poi de dumneavoastră, distinși cetățeni ai Clujului. De români. Că dară nu maghiarii o să devină antimaghiari de năcaz că și-au tras un prefect. Fix de dumneavoastră, de ăia 82% cetățeni de etnie română ai Clujului vorbesc domnii Boc și Buda.

Și asta, în ciuda faptului că la BPN, vorbitorii vorbeau laudativ de "relația bună"și de "buna colaborare" avută de-a lungul timpului cu RMDSZ. Chiar domnul Primar az Emil Boc a reamintit în BPN eforturile pe care le-a făcut de când este primar pentru ameliorarea situației etnice.

Mă speriați, dragii mei concetățeni români. Deci atât a fost europenismul clujean? Deci chiar la nivelul asta mocnește la Cluj naționalismul ăla urât mirositor, că Primarul orașului și șeful liberarilor Clujeni sunt de-a dreptul speriați de el? Și cum faceți? Dác cu spré lá plökuca bilimbö? Umblați cu șișu-n șubă, cu urechea ciulită la Ákcsent csudát és a Dezakord?

Ghiorșon ghiorșon, o petiție în care cetățenii maghiari ai Clujului să-l implore pe Ludovic Orban szö dezámorszeze ácseszt potenciál konflikt interetnik și să-i dea Prefectura PNL-ului. Dacă chiar și Primarului și Șefului de Partid îi e frică de dumneavoastră, eu nu știu ce va mai fi cu orașul ăsta.

CITEŞTE ŞI: Emil Boc și Daniel Buda, în ședința biroului politic al peneliștilor: Decizia privind viitorul prefect al Clujului se va tranșa săptămâna viitoare

”Emil Boc a reamintit, în BPN, eforturile pe care le-a făcut de când este primar pentru ameliorarea situației etnice și a subliniat că acum există potențialul să se revitalizeze sentimentele antimaghiare”, au declarat surse din cadrul PNL. Intervenții în aceeași notă ar fi avut europarlamentarii Rareș Bogdan și Daniel Buda,  președintele PNL Cluj.

”Daniel Buda a spus că a ofertat UDMR cu posturi la nivel local în schimbul funcției de prefect, dar încă nu a primit răspuns de la maghiari”, au explicat sursele citate. Buda a replicat că negocierile cu UDMR țin de "bucătăria internă" a partidului, dar că este încrezător că se va ajunge la o soluție.

”Am cerut găsirea unor formule, astfel încât să putem găsi un numitor comun ca să avem prefectul. Toată lumea este deschisă la discuții. Mizăm pe buna colaborare pe care am avut-o de-a lungul timpului cu UDMR”, a declarat liderul PNL Cluj.

Adauga comentariu