Dispare din nou gardul de protectie de pe Autostrada Transilvania

Dupa ce in luna ianuarie politistii clujeni au prins in flagrant doi barbati, care duceau la fier vechi 24 de stalpi din gardul de protectie al Autostrazii Transilvania, acum o portiune de zeci de metri de gard la urcarea dinspre Gilau este din nou distrus. Animalele pot intra oricand pe A3, de vreme ce in unele locuri gardul lipseste in totalitate, iar in altele a fost culcat la pamant, hotii ducand doar stalpii.

 In ianuarie pagubele au fost calculate la 4.500 de euro, iar reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) au inlocuit portiunea de gard de pe marginea A3. Mai mult, acestia promiteau patrule pentru a preveni furturile care pun in pericol viata celor care circula pe autostrada.

“Se fac patrulari, dar hotii actioneaza cate trei-patru si vin cu carutele cu care dispar repede in padure. Cu masina nu poti sa ii urmaresti. In astfel de cazuri se anunta politia si noi inlocuim gardul pe cheltuiala noastra, daca nu se gasesc faptasii. In maxim o saptamana vom remedia problema”, a spus Marius Cataniciu, responsabil cu autostrada din cadrul DRDP.

Acesta spune ca furturile sunt dese pe A3, dar ca nu se poate pune un sistem de supraveghere video.

“Se intampla destul de des sa se fure. Ce am putea sa facem? Sa schimbam tara. Imaginati-va ca de la Turda pana la Gilau, in cei 42 de kilometri s-au furat pana acum 354 de capace de canal. Le fura si dupa aceea le valorifica la fier vechi, chiar daca cei de la centrele de colectare ar trebui sa stie ca nu au voie sa preia astfel de obiecte”, a mai explicat Cataniciu.

Un clujean care isi plimba cainele in zona a sesizat politiei ieri dupa amiaza lipsa gardului de protectie prin numarul unic de urgenta 112. Oamenii legii au spus la telefon ca vor trimite pe cineva in zona pentru a constata cele intamplate.

Reprezentantii Biroului de Presa al IPJ Cluj nu au reusit pana la aceasta ora sa identifice politistul care s-a ocupat ieri de preluarea sesizarii pentru a furniza informatii despre masurile luate. Vom reveni cu punctul de vedere al IPJ Cluj de indata ce il vom primi.

UPDATE: Reprezentantii IPJ Cluj au revenit in jurul orei 19 cu precizari vizand disparitia si distrugerea gardului de protectie de langa A3.

"In urma sesizarii s-au efectuat verificari in teren si s-a constatat ca nu lipsesc alte elemente din gardul de protectie fata de cele constatate la inceputul lunii ianuarie. Pentru furtul si distrugerea deja mediatizata in urma cu o luna exista un dosar penal pe rol. Am anuntat administratorul drumului, care ne-a informat ca se fac demersuri pentru remedierea problemei", a precizat Carmen Jucan, purtatorul de cuvant al IPJ Cluj.

Cu alte cuvinte, reprezentantii DRDP Cluj nu au reusit de mai bine de o luna sa repare gardul de protectie distrus de hoti, existand oricand pericolul ca animalele sa patrunda pe sosea si sa puna in pericol viata participantilor la trafic de pe Autostrada Transilvania.

Adauga comentariu