Discriminare între elevii clujeni. 10 la purtare și 8.5 media generala ca elevii să poată circula cu autobuzele școlare

În această dimineață Emil Boc a declarat la Radio Cluj că va extinde autobuzele școlare la încă 5 licee din centrul Clujului. De remarcat sunt condițiile pe care domnia sa le pune elevilor care vor să ajungă cu acele autobuze la școala: media 10 la purtare și peste 8.50 media generală.

„Suntem singurii în țară care nu am pus o limită la numărul de copii. Am spus toți copiii care au media 10 la purtare și peste 8:50 media pe semestru … ne permitem să-i susținem pe toți copiii care învață, noi ca societate vom cheltui mai puțin în viitor dacă ei învață acum.

Pe lângă Avram Iancu și Bălcescu, începând cu luna mai, va fi extins transportul pentru zonele centrale, pentru cele 5 licee din zonele centrale, Racoviță, Șincai, Teologic, Coșbuc, Bathory. Domnul Neag de la CTP are în procedură cumpărarea de autobuze speciale pentru transportul elevilor. Se va veni din toate părțile orașului ” declară Boc la Radio Cluj. 

Care este scopul acestei declarații?

Afirmațiile primarului denotă faptul că acesta nu știe să lucreze decât prin discriminări. Înainte cu câteva luni s-a făcut publică o discriminare prin care directorii unei școli de prestigiu din Brașov îi obliga pe copiii care au media sub 8 să se mute în altă instituție. Acum, domnul Boc vine cu o strategie asemănătoare situației din Brașov, adică impunerea mediei 8.50, altminteri elevul nu va circula cu autobuzul școlii.

În 2018 Emil Boc susținea că aceste autobuze au fost/vor fi introduse pentru a decongestiona traficul infernal din Cluj. Acum afirmă că scopul lor este susținerea copiilor care învață. Emil Boc, primar liberal, a uitat de egalitatea de șanse și a instituit principiul discrimantoriu între elevi, oferindu-le doar celor cu rezultatele stabilite de el șansa de a se deplasa gratuit la școală.

Totuși, pensionarilor li se cere diploma celor 12 clase înainte de a li se oferi gratuități? Primăria Cluj-Napoca are impresia că un copil se va strădui mai mult la învățătură doar pentru a putea urca în autobuzele lui Boc? Este doar o măsură discriminatorie și o nerespectare a egalității de șanse.

 

Adauga comentariu