Directorul Spitalului Județean de Urgență Cluj, Petru Sușcă, s-a ales cu o plângere penală pentru abuz în serviciu

Deputatul Emanuel Ungureanu a formulat astăzi o plângere penală împotriva economistului Petru Șușcă, director al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj. Ungureanu îl acuză pe acesta de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, din momentul în care l-a ”promovat” pe mediucul Marius Fodor pentru preluarea șefiei secției de Chirurgie Vasculară.

Potrivit dovezilor pe care, Ungureanu susține că le va pune la dispoziția autorităților, medicul Marius Fodor a fost protejatul directorului. În vreme ce alți medici au formulat cereri de transfer pe secția de Chirurgie Vasculară, solictări refuzante pe motiv că nu sunt locuri, pentru Fodor, Petru Șușcă i-a croit un post special. 

Iată un fragment din plângerea penală formulată de Emanuel Ungureanu: 

Faptele care ridică suspiciunea de abuz în serviciu în formă continuată, care ar fi fost comise de către, Petru Șușcă, managerul Spitalului Județean Cluj:

-În luna ianuarie 2016, conf dr Claudia Gherman, medic primar chirurgie vasculară a solicitat transferul pe secția de Chirurgie Vasculară, transfer care a fost refuzat de către conducerea SCJU pe motivul lipsei unui loc vacant (răspunsul a venit după 80 de zile!!!)

-August 2016, conf dr Claudia Gherman, revine cu solicitarea de transfer,cu mențiunea că de la 1.10.2016, urma să existe un post vacant prin pensionarea profesorului Șerban Rădulescu. Răspunsul din partea conducerii a fost tot un refuz, fără prea multe explicații, răspuns venit după 22 de zile.

-Octombrie 2016, Dr. Marius Fodor a fost transferat de la Clinica Chirurgie 1 la Clinica Chirurgie 2 și numit în același timp , adică în 1.10.2016, șef secție chirurgie vasculară cu delegație, la data aceea, Marius Fodor era asistent universitar.

Doamna conferențiar Gherman primește un nou răspuns negativ pentru transfer.

Apoi, subit, doctorul Fodor demisionează din calitatea de asistent universitar în cadrul UMF Cluj.

-Februarie 2017 Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj prin persoana managerului, Petru Șușcă, solicită Ministerului Sănătății condus de Florian Bodog, ca secția CLINICĂ de Chirurgie Vasculară să devină  NECLINICĂ cu argumentul că nu mai sunt cadre universitare pe secție.

 Asta, în ciuda faptului că, repet, conf. Dr. Claudia Gherman, medic cu 26 de ani experiență în chirurgie vasculară, solicitase transferul pe această secție, încă din luna ianuarie 2016!!!

Practic, este de domeniul evidenței faptul că, poziția de șef de secție a fost „croită” pentru doctorul Marius Fodor, ignorându-se în mod evident și cu rea-intenție interesul Universității de Medicină de a pregăti în continuare studenți în această specialitate, lucru făcut imposibil prin decizia Ordinul de Ministru, cu numărul 375/29.03.2017, semnată de Florian Bodog.

Ziar de Cluj a semnalat în trecut acest abuz prin mai multe materiale de presă, de la care procurorii clujeni puteau porni o anchetă prin autosesizare. 

Vezi și: Medicul clujean Marius Fodor a susținut și a trecut în această săptămână examenul pentru preluarea șefiei secției de Chirurgie Vasculară

 

Înainte de a intra la parchet pentru a depune denunțul, Emanuel Ungureanu a vorbit despre nenumăratele sesizări pe care le-a făcut despre practicile ilegale din Spitalul Județean de Urgență Cluj. 

Nota Bene!

-În iulie 2017 se scoate la concurs postul de șef de secție pe chirurgie vasculară, singurul candidat fiind dr. Fodor Marius Marian

-În octombrie 2017, în urma unor numeroase sesizări Ministerul Sănătății a invalidat concursul pentru ocuparea acestui post, unul dintre motive, Marius Fodor nu îndeplinea criteriul vechimii pentru ocuparea acestui post.

-În februarie 2018 se organizează un alt concurs, câștigat tot de Marius Fodor, ca unic candidat și tot cu încălcarea legislației în vigoare!!!

Adauga comentariu