Directorul OPC Cluj recunoaste ca este cercetat in dosarul carnii stricate in magazine

Cristian Nicula, comisar sef in cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Cluj, a transmis in aceasta dimineata un comunicat de presa, in care arata ca a luat la cunostinta despre obiectul cercetarilor efectuate de procuroriii DIICOT fata de el.

"Am fost prezent pentru audierii la sediul DIICOT. Am luat la cunostinta despre obiectul cercetarilorilor care se efectueaza fata de persoana mea. Va pot comunica faptul ca nu am avut nicio cunostinta despre existenta vreunei grupari. Cu atat mai mult, nu am sprijinit in nicio forma gruparea fata de care se efectueaza cercetari in aceste dosare.  Va pot asigura ca eu personal, prin prisma functiei pe care o detin  in cadrul ANPC am luat de fiecare data masurile legale care s-au impus in situatia in care institutia a fost sesizata in legatura cu protectia drepturilor consumatorilor si din cate cunosc, la fel au procedat si colegii mei. Sper ca desfaurarea anchetei va conduce spre aflarea adevarului in cauza", a transmis comisarul sef Cristian Nicula.

In acest dosar, instrumentat de Structura Centrala a DIICOT, procurorii arata ca in Romania au ajuns sute de tone de carne expirata sa stricata, din Uniunea Europeana.

Oficialii DIICOT au anuntat, ieri, ca zece persoane au fost retinute. Printre cei cercetati se numara si un consilier cdin Cluj al ANSV, Mircea Olimpiu Lucaciu, care l-ar fi anuntat pe directorul firmei Michelangelo SRL, Radu Bogdan Curticiu, ca se fac controale la magazinele lui.

Potrivit Evenimentului Zilei, peste 150 de persoane sunt implicate in aceasta retea ce are ramificatii in state ale Uniunii Europene, dar si in tari non-UE.

Conform datelor de pana acum, mafia carnii ne otraveste de trei ani. Cel mai nou membru al retelei are o "vechime" de sase luni.

Foto: monitoruldecj.ro

 

 

 

Adauga comentariu