Directorul Directiei de Sanatate Publica, tupeista Dorina Duma, sfideaza cititorii Ziar de Cluj

Au trecut patru zile de la publicarea anchetei care dezvaluie mizeria si haosul care exista in Spitalul Judetean Cluj in ceea ce priveste transportul mancarii catre bolnavii tuturor celor 30 de unitati medicale care sunt administrate de aceasta institutie.

Sefa Directiei de Sanatate Publica, care are atributii de supraveghere si control a unitatilor spitalicesti din judetul Cluj, a fost contactata astazi de Ziar de Cluj pentru a ne oferi detalii despre masurile disciplinare care s-au aplicat pana acum impotriva conducerii Spitalului Judetean si a personalului care se face responsabil de gravele deficiente descoperite de investigatia jurnalistica a ziarului nostru.

Vizibil iritata ca a fost deranjata la ora 09:00 dimineata de un jurnalist, doamna Duma a refuzat cu obraznicie sa ofere orice informatie pentru cititorii Ziar de Cluj, legate de inspectiile efectuate de specialistii din DSP la sectiile Spitalului Judetean.

“Nu va dau niciun fel de informatii. Lucrez de trei zile si de trei nopti la un raport pe care l-am trimis Ministerului Sanatatii. Luati-va informatiile de acolo. Nu sunt obligata sa va raspund la nicio intrebare”, s-a rastit Duma la telefon.

Reporterii Ziar de Cluj au contactat telefonic purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii imediat ce s-a incheiat convorbirea cu doamna director Duma, pentru a verifica informatia ca aceasta ar fi trimis un raport detaliat catre minister, cu privire la neregulile gasite in Spitalul Judetean si masurile intreprinse impotriva celor responsabili de calitatea mancarii si a transportului acesteia catre capataiul bolnavului.

Purtatorul de cuvant al ministerului: “Minciuna, nu am primit niciun raport complet de la sefa DSP Cluj!”

In convorbirea telefonica pe care am avut-o cu reprezentanta biroului de comunicare a ministerului, aceasta ne-a spus ca asteapta un raport complet de la DSP, care nu a venit inca.

ATENTIE, DUPA PATRU ZILE de la publicarea anchetei de catre Ziar de Cluj, care a aruncat in aer sandramaua condusa de Susca

 “De la DSP Cluj am primit doar o nota de informare foarte sumara, dar nu am primit, asa cum am solicitat, un raport complet, cu deficientele gasite si masurile pe care trebuie sa le aplice DSP spitalului. Puteti considera ceea ce v-am spus punctul de vedere oficial al ministerului”, conchide responsabilul cu comunicarea al departamentului Relatii Publice si Comunicare din cadrul Ministerului Sanatatii.

Conform legii 544, Dorina Duma are OBLIGATIA de a comunica cu cititorii Ziardecluj.ro

Deoarece doamna director Duma a refuzat sa ne trimita raportul preliminar al masurilor pe care le-a luat in Spitalul Judetean, publicam intrebarile adresate de Ziar de Cluj reprezentantei acestei institutii platita din bani publici, precum si intrebarile adresate de catre cotidianul nostru online Ministerului Sanatatii:

1.Ce masuri a luat DSP impotriva managerului Spitalului Clinic Judetean Cluj, Petre Susca in urma dezvaluirilor anchetei publicate de Ziar de
Cluj.ro in data de 13 octombrie?

2. Care este continutul raportului trimis de conducerea DSP Cluj, ministerului Sanatatii cu privire la neregulile constatate de specialistii
trimisi in control de DSP? Specificam faptul ca acum cateva minute sefa DSP Cluj, Dorina Duma, incalcand prevederile legii 544/2001, a refuzat sa ne transmita verbal informatiile solicitate cu toate ca ne-a marturisit faptul ca este in posesia unui raport la care a lucrat trei zile, dar pe care l-a transmis
Ministerului si refuza sa il transmita ziarului care a publicat neregulile grave privin transportul mancarii in SCJU. Asteptam in scris aceste informatii de interes public in regim de urgenta avand in vedere ca opinia publica locala si nu numai este interesata de masurile pe care le iau autoritatile in acest caz pe care il consideram de o gravitate extrema.

In acelasi timp, Ziar de Cluj cere Ministerului Sanatatii demiterea directorului DSP Dorina Duma, pentru felul in care isi bate joc de munca jurnalistilor din Cluj si mai ales de cititorii clujeni.

Nici pana la aceasta ora conducerea Spitalului Judetean, recte Petre Susca, nu a primit NICIUN FEL DE SANCTIUNE si nu a fost demis.  

Vom reveni, in acest weekend, cu INFORMATII INCENDIARE despre modul in care DSP ii protejeaza pe cei mai important responsabili din conducerea Spitatului Judetean si cum isi bate joc de cei care muncesc cu adevarat in administratia acestei institutii.

Comentarii

corina

17.10.2014 13:38

Buna ziua,am mers saptamana trecuta la Casa de Asigurari la Camera 1B pentru a depune cererile (cu vrafuri de copii) pentru eliberarea cardurilor europene de sanatate (care sunt diferite de cardurile care se distribuie acum prin posta) si am avut parte de o uluiala inimaginabila. Nu vreau sa comentez ca domnul care era de serviciu nu a vrut sa-mi preia documentele pentru ca nu stie exact cum (explicand ca colegu se ocupa) si rugandu-ma sa ma duc a 2-a zi (desi era singura zi pe saptamana cand au program dupa-masa) dar as vrea sa comentez aspectul camerei in care IDIOTII CARE PLATESC IMPOZITE IN ROMANIA SUNT NEVOITI SA ASTEPTE. Va rog, sa mergeti intr-o plimbare si sa intrati la camera 1B din cladirea aceea si sa va scrieti parerea. TRIST, TRIST, TRIST

nascut clujean

17.10.2014 13:44

cum spuneam, aceiasi cacanari , cocotati de ani de zile in functii, pe bani nu putini, fara nicio activitate concreta; cata diferenta intre felul in care este tratat un agent economic din domeniul alimentatiei publice ( circuite ale alimentelor foarte costisitoare, autorizatii sanitare, amenzi pentru te miri ce inchipuiri - sigur ca unele sunt intemeiate) si aceste institutii ( spitale, institute de sanatate etc, ajunse bataia de joc a unor incompetenti, politruci, pupincuristi, platiti din bani publici; 

Marta Nagy

17.10.2014 15:59

Este usor sa ceri demisia unui director. Ce-ar fi sa faceti schimb de locuri la munca!! Dupa ce completezi mii de situatii mai trebuie sa dai si explicatii tuturor!!! Ce-ar fi ca DSP-ul sa aiba un purtator de cuvant care sa stea sa dea explicatii oricui. Pun pariu ca purtatorul de cavant al ministerului habar nu avea despre ce vorbeste. 

alex

18.10.2014 18:04

Doamna Marta,Observ ca cei de la ziar de Cluj isi fac treaba ! Nu e datoria lor sa stie cum sa administreze un spital ! Normal e ca atunci cand esti pus intr-o funtie sa sti ce trebuie sa faci ! Intelegeti ? Sa va dau un exemplu ... Cand esti electrician  sti sa faci o instalatie electrica ..sa pui un bec.. nu trebuie sa stii cum sa administrezi un spital asa cum cei de la ziar de cluj sunt ziaristi si nu e datoria lor sa administreze acel spital !

bubu

19.10.2014 11:07

Doamna de fier a sistemului sanitar ,nu trebuie sa va mire nimic nici la ea si nici la soldati .Ei primesc ordine si le executa.Sunt spalati pe creier si lipsiti de practica la patul pacientului.Daca sunt asa de buni de ce sar ca arsi cind un jurnalist scrie?Oare au ceva de ascuns si amaritul de jurnalist a deranjat?Noi stim multe dar pina la dumnezeu calea este lunga.Multi ani pentru doamna de fier la DSP sa aiba grija de sistem ca noi murim pe capete si fugim din tara

Calin Macarie

19.10.2014 20:00

Doamna Duma este un exemplu perfect de cameleonism politic, o femeie fara coloana ! 

Adauga comentariu