Directorul CAS Cluj, printre cei cinci candidați care au promovat proba scrisă pentru șefia Caselor Județene de Asigurări de Sănătate

Doar cinci candidați au reușit să promoveze proba scrisă din cadrul concursului pentru șefia Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Printre cei cinci se regăsește și șefa CAS Cluj Lucia Luminița Brustur Chirilă.

 Lucia Luminița Brustur Chirilă a obținut a patra notă din concurs cu un punctaj de 79,75 de puncte. Candidații trebuiau să obțină minim 70 de puncte pentru a fi declarați admiși. 

„Putem să confirmăm faptul că doamna director a obținut a patra notă din concurs, fiind printre cei cinci candidați care au fost declarați admiși, din totalul de 33 de candidați. Mâine urmează să aibă loc proba interviu după care vor fi afișate rezultatele finale”, a declarat pentru Ziar de Cluj, Crina Grozav, purtătorul de cuvânt al CAS Cluj.

54 de persoane și-au depus dosarele pentru a participa la concurs, dar 21 nu s-au  prezentat la examen. Din cei 33 care au susținut examenul, doar cinci au obținut un punctaj de peste 70 de puncte. 

Brustur-Chirilă Lucia Luminita a fost președinte-director general al CAS Cluj în perioada 2017-2020, iar din mai 2020 este director general cu delegație. 

Potrivit declarației de avere din 2020, Brustur-Chirilă Lucia Luminita a obținut din funcția de director suma de 124.734 lei, ceea ce înseamnă un venit lunar de 10.394 lei. Șefa CAS Cluj deține un teren în colonia Becaș în suprafață de 28.72 mp obținut prin donație. De asemenea mai are două autoturisme, Dacia Logan MCV din 2014 și Ford Focus din 2010. Nici ea și nici soțul nu dețin imobile. 

Șefii Caselor de Sănătate gestionează în acest an circa 45 de miliarde de lei, pe care, în baza unor negocieri la nivel județean, îi împart spitalelor, medicilor și firmelor care activează în domeniul medical. Suma reprezintă unul dintre cele mai mari bugete ale unei instituții publice din România.

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu