Direcția de Sănătate Publică Cluj, instituția care se crede mai presus de lege

Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj poate da oricui lecții de lipsă de transparență. Este modelul perfect de instituție care nu dă doi bani pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Cluj 100% a transmis o solicitare scrisă, prin e-mail, conducerii DSP Cluj, tocmai în 27 martie 2017, după ce redactorul publicației a avut o discuție telefonică prealabilă cu Mihai Moisescu, directorul instituției. Pentru că era în concediu, șeful DSP Cluj a ținut să îi transmitem solicitarea prin e-mail. Ne-am conformat.

Deși legea prevede că răspunsul trebuie transmis în cel mult 30 de zile, DSP Cluj nici până acum nu ne-a oferit vreun răspuns. Încă două săptămâni și se împlinesc trei luni de când ne datorați un răspuns, domnule Mihai Moisescu!

Trebuie să vă dăm în judecată ca să primim un răspuns la niște întrebări banale despre bolile clujenilor?

Cu Mihai Moisescu nu se mai poate comunica telefonic. Așadar, habar nu avem în ce stadiu este solicitarea noastră.

Dacă, printr-o minune, răspunde, fie spune că este în concediu, fie este într-o ședință. Dar de obicei, respinge apelurile și apare apoi un mesaj standard: „Bună ziua, vă rog mesaj. Mulțumesc”. Bineînțeles că nici la mesajele text nu binevoiește să răspundă domnul director al DSP Cluj.

Jos pălăria, pentru felul în care conducerea DSP Cluj oferă lecții de lipsă de transparență!

Comentarii

Moisescu

25.06.2017 10:49

Reclamati la primar, este inaceptabil!

Adauga comentariu