Dîncu, Coldea, Stoica și Varga, la „ceai” în Dubai

Potrivit surselor, Vasile Dîncu – președintele Consiliului Național al PSD, Florian Coldea – controversatul fost director adjunct al Serviciului Român de Informații și oamenii de afaceri Gruia Stoica – patronul Grupului Feroviar Român și Neluțu Varga – patronul echipei de fotbal CFR Cluj, s-au întâlnit în Dubai, departe de ochii autorităților din țară, pentru a rezolva procesele penale în care sunt implicați oamenii de afaceri, arată cei de la Realitatea Plus. 

Procesele se apropie de final iar oamenilor de afaceri le este teamă că ar putea fi condamnați. 

Aceleași personaje au avut întâlniri și cu șeici din Dubai. Aceștia doresc, la rândul lor, rezolvarea unor probleme personale din Romania. 

Șeicii sunt cei care controlează afacerile din domeniul agricol din Insula Mare a Brăilei, unde stăpânesc practic 50.000 de hectare de pământ și sunt extrem de nemulțumiți de faptul că autoritățile române nu le acordă autorizațiile necesare pentru construcția unui aeroport privat în zona în care își derulează afacerile. 
Se pare că autoritățile române împiedică apariția acestui aeroport din motive care țin de siguranța națională.

„Domnul Dîncu s-a brand-uit ca un broker, care a dat de înțeles în cercurile sale că poate să ”vorbească”. Pe la biroul domniei sale au fost Coldea și Kovesi. Nu are ce să caute domnul Dîncu cu domnul Gruia, care știm cu a pus mâna pe o mulțime de asset-uri care au falimentat sistemul feroviar, decât să discute despre problemele pe care le are. Gruia așteaptă niște sentințe care-l poziționează o perioadă bună la pârnaie. Iar Coldea e acolo să confirme acest nucru. Să nu fim copii să ne amăgim că aceste lucruri nu se întâmplă. E un lobby împuțit, negru, în care unele lucruri se pot aranja pentru alții. Coldea e celebru și la răzbunări. Dîncu n-a participat ca lider al PSD, ci pentru cașcaval, probabil de acolo obține contracte pentru firma sa. Toată lumea trăiește și merge mai departe”, a explicat la Realitatea Plus, jurnalistul Liviu Alexa. 

Sursa: Realitatea Plus

Adauga comentariu