Din toamna aceasta, Clujul rade: prima editie a Festivalului de Stand up Comedy, in noiembrie

Primaria Cluj-Napoca a refuzat sa le finanteze festivalul, pe motiv ca Ionica Pop, consilier local si secretar al Comisiei de Cultura nu stie ce e aia "stand up comedy". Cu toate acestea, organizatorii nu s-au lasat batuti - Festivalul international de Stand-Up Comedy (FISC) va avea loc in aceasta toamna.  Chiar daca au fost refuzati de municipalitate, organizatorii FISC au gasit sprijin in Consiliul Judetean Cluj si Ministerul Tineretului si Sportului.
"Ne-am incapatanat sa-l facem, ca sa dovedim ca merita. Daca cei din Consiliul Local nu au fost impresionati de concept, o sa fie impresionati de reusita evenimentului, iar anul viitor o  sa ne sustina", spune  Constantin Covaliu, project manager FISC.
Astfel, in perioada 4-10 noiembrie 2013, in Cluj-Napoca si Targu-Mures va avea loc festivalul care isi doreste sa faca fericiti toti pasionatii de acest gen de comedie, dar si sa descopere noi talente.
"Va fi o saptamana plina de reprezentatii umoristice in limbile romana, engleza si maghiara ale celor mai in voga comedianti romani si maghiari", spune Constantin Covaliu, project manager FISC 2013.
Initial, festivalul trebuia sa se desfasoare in patru limbi: romana, maghiara, engleza si franceza. Insa pentru ca nu au strans destule fonduri, organizatorii au trebuit sa renunte la artistii din Franta si implicit la ziua franceza din cadrul evenimentului.
"S-a mai scazut mult din ceea ce ne doream la inceput. Nu mai avem sectiunea de improvizatii, din Ungaria vin doar 2 artisti, nu 6, ziua franceza cade, iar numarul starurilor de stand-up comedy se reduce", mai spune Covaliu.
Cu toate acestea, organizatorii sunt optimisti si spun ca se asteapta la mii de vizitatori. Noiembrie cu surprize In programul festivalului se anunta 7 reprezentatii umoristice ce vor avea loc in Cluj-Napoca si 2 reprezentatii umoristice desfasurate in Targu-Mures. De asemenea, se va organiza o competitie natională de open mic (concurs pentru amatori - n.red.) pentru a acorda o sansa tinerilor umoristi care merita sa fie descoperiti. Publicul din cele doua orase va avea parte si de alte cateva surprize. Competitia FISC de open mic va permite umoristilor debutanti din toata tara sa se inscrie si sa fie votati, incepand cu 23 septembrie 2013, pe aplicatia de pe pagina de facebook a FISC 2013, urmand ca cei mai apreciati 4 concurenti de catre public sa fie invitati la festivalul de la Cluj-Napoca pentru a-si demonstra valoarea pe o scena, in fata unui juriu . Castigatorul trofeului FISC 2013 va primi, din partea organizatorilor, un premiu in bani si i se va organiza un show de stand up comedy in Cluj-Napoca si unul la Bucuresti.  

Adauga comentariu