Din suflet pentru Irina. Povestea trista,cu final fericit.

Povestea  Irinei Kecskey a impresionat mii de romani din intraga tara si chiar din strainatate. Femeia cu ochii verzi a ajuns in sufletele oamenilor care nu au cunoscut-o niciodata, dar care, miscati de soarta ei, au decis sa o ajute. In doar cateva zile, soarta batranei de 77 de ani pentru care un pat, doua paturi si cateva schimburi de haine reprezinta o avere a luat o turnura la care nici macar ea nu mai spera. “Ce poveste! Hai sa o ajutam”, a fost prima reactie a bloggerului Andrei Crivat, la doar cateva minute de la publicarea articolului. Fara un plan stabilit sau idei conturate, am inceput sa ne interesam de veniturile si datoriile Irinei. Cifrele erau imense: peste 4.000 de lei datorie la curent, 7.000 de lei la apa si chiria neplatita de cel putin cateva luni. Am luat-o treptat – prioritatea e caldura, femeia nu mai poate trai sub un maldar de paturi vechi si murdare. Cum de incalzire cu gaz nu mai poate fi vorba, pentru ca doamna a trecut deja printr-un incendiu, am stabilit sa strangem bani pentru platirea datoriilor la curent si, ulterior, sa-i cumparam un panou cu infrarosii, pentru incalzire. Sute de oameni, un singur caz Asta a fost postarea care a reusit sa stranga, in doar 48 de ore, peste 7.700 de lei. Sute de clujeni, bucuresteni, timisoreni, oameni din intreaga tara si chiar de dincolo de granitele tarii au depus bani in contul deschis special pentru ajutorarea doamnei de pe strada Decebal. Unii s-au oferit chiar sa vina din alte orase doar pentru a ajuta la curatarea si igienizarea casutei in care locuieste. Cu banii stransi, ieri a fost achitata integral restanta de la curentul electric, adica exact 4.036 de lei, unei casiere care se uita cu ochi mari cand la noi, cand la maldarul de bani. Astazi s-au platit peste 1.300 de lei la primaria Cluj-Napoca, drept chiria restanta, dar si in avans, pana in aprilie 2014, pentru ca in mai o sa expire contractul. La primarie am aflat ca Irina Kecskey are de platit chirii restante de 797 de lei, plus majorari de intarziere la plata chiriei ce insumeaza 5.600 de lei. Daca restantele sunt achitate pana in 15 noiembrie, doamna poate fi scutita de plata majorarilor de intarziere in baza Hotararii Consiliului Local nr. 265/2013, modificata prin HCL nr. 451/2013, asa ca am depus o cerere in acest sens, sperand la tot ce e mai bine.
“Din pacate, mai ramane problema apei, la care am inteles ca sunt datorii de peste 7.000 de lei. Fara ajutorul celor care au donat, nu am fi ajuns aici. Va multumesc mult, si pentru donatii si pentru faptul c-ati dat mai departe povestea. Mai e nevoie de un mic efort ca sa-i redam o viata decenta doamnei Irina”, spune Andrei Crivat.
Iar doamna Irina il aproba. Ieri, in ultima vizita pe care i-am facut-o, ochii i s-au umplut de lacrimi: “Nu vreau haine, nici paturi sau covoare. Un pic de caldura as vrea, sa nu mai stau in pestera asta de gheata, va rog”. 

Comentarii

flora

14.12.2013 04:46

as dori sa stiu adresa irinei as vrea sa ii trimit niste haine si sa stiu ce nr are la pantofi ! multumiri ! astept

CLAUDIA

25.10.2013 22:40

CARE ESTE CONTUL UNDE SE POATE DONA?
NU STIU CUM SE FACE PE "baner sau KIT".....
MULTUMESC

Campean Dana

25.10.2013 11:16

As vrea sa donez niste lucruri petru Irina. Se mai strang pe Caisului?

tom clancy

25.10.2013 09:27

erzi - o societate sanatoasa n-are nevoie de artisti sau de oameni care merg la teatru!!!

Ajutor pentru I...

24.10.2013 17:38

[...] : O parte din datorii au fost deja achitate. Haideți oameni cu inima buna. Încă puțin. Un simplu banner sau starter KIT poate aduce un plus [...]

lavinia

24.10.2013 15:05

am fost intotdeauna multumita ca sunt romanca si clujeanca, dar acum sunt MANDRA de acest lucru!!!!
cinste voua, romani, clujeni pentru astfel de initiative!!!!
ma bucur ca ati trecut peste judecati si ati actionat
"va invidiez" pentru ca nu am fost printre voi.
de data asta.
poate data urmatoare...mai sunt multi altii care au nevoie de ajutor

BRAVO!!!

erzi

24.10.2013 16:32

sunt si copii care stau in frig. Sau altii care au muncit o viata intreaba, nu artisti ca baba asta.

Adauga comentariu