Din spital se aud concertele mai bine decat de la festival

Muzica de la Untold se aude din spital ca de pe stadion. Sau ca din parcul central. Iar cei mai expusi au fost fix copilasii internati la sectia de chirurgie din cadrul spitalului de copii. Toata lumea spune ca festivalul dureaza doar 4 zile pe an, ca trece repede. Dar mergeti sa le explicati asta micutilor suferinzi, care nu se pot odihni, desi somnul face parte din schema de tratament pentru o recuperare cat mai rapida.

Intrarea principala in spital este pe strada Motilor, insa jumatate din geamurile sectiei de chirurgie, care se afla la cativa metri de strada Cardinal Iuliu Hossu dau fix inspre Parcul Central. Unde petrecerea tine pana in zori.

Parintii copiilor internati si rudele nu prea au ce face si sunt constienti ca degeaba reclama zgomotul infiorator.

"Nu am primit nicio plangere cu privire la zgomot, pana acum. Daca primim, le facem pachet si le trimitem mai departe, la primarie", a declarat purtatorul de cuvant al spitalului de copii, dr. Calin Lazar, vineri dupa-amiaza.

Insa un apartinator isi varsa pe retelele de socializare oful. Iar printre randuri nu se citeste doar indignarea, cat mai ales suferinta.

Si nu e singurul, insa oamenii parca se tem ca s-ar putea intoarce "sistemul" impotriva lor, daca indraznesc sa vocifereze.

Va povesteam intr-un alt material ca s-a hotarat eliberarea a 80% din paturile Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, pentru a fi pregatiti sa faca fata unor eventuale urgente. Booon, au fost eliberate paturi. Multe. Externari, s-au amanat internari, s-au facut transferuri la alte spitale, s-au amanat interventii care nu erau urgente.

Si au ramas internati doar bolnavii cei mai bolnavi, cei care aveau nevoie de mai multa liniste. Doar ca acestia nu au putut inchide ochii, peste noapte. Iar dupa ce s-a terminat cu muzica electronica, au inceput sa cante, sa tranteasca si sa hauleasca cei care faceau curat dupa festivalieri.

La miezul noptii, lumina in saloanele copiilor. "Macar acum s-a mai racorit afara, s-a racorit si in saloane, se pot inchide geamurile", puncteaza o apartinatoare.

Le uram copilasilor sa se insanatoseasca grabnic si sa se externeze cat mai repede.

 

Comentarii

Doc

06.08.2016 11:34

@ziardecluj...fara a fi fan untold (fug din Cluj pe perioada festivalului) as vrea sa va intreb de ce nu investigati activitatea spitalului respectiv. De ce in anul 2016 sectia de chirurgie a celui mai mare spital de copii din regiune nu are AC si ferestre care sa izoleze fonic/termic??? Vezi cazul de la spitalul de arsi din Bucuresti...mai ales sectiile de chirurgie (cum e specificat in articol) ar trebui sa aiba un minim de standard de igiena, care implica purificarea aerului.    

razvan

06.08.2016 12:07

Probabil ai dreptate...dar oare esti un troll prin acest comentariu? 

Murphy

09.08.2016 09:57

ai impresia ca termopanele si izolatia peretilor pot opri bubuitul basilor? amice, sunetele de frecventa joasa trec prin orice! unica solutie este sa opresti zgomotul.

razvan

06.08.2016 11:44

 Oare mai exista un oras in Europa care sa permita unui festival sa sune toata noaptea in mijlocul burgului?   Am intales ca pune Cluju' pe harta dar chiar asa...

Barbu

06.08.2016 20:36

Nu este normal ca un festival de o asemenea anvergura sa fie realizat in mijlocul Clujului. Dnul Boc sunteti absurd ca dati acceptul pt asa ceva, multi vocifereaza si nu le convine...dar cum la dvs in audienta se ajunge dupa ce sari peste inca 5 "ziduri" (adica n subadjuncti) nu cum sa ajunga plangerile Clujenilor la dvs...indiferent ca e despre zgomotul infernal de la UNTOLD sau orice alta nemultumire. Cat despre Sectia de chirurgie de Motilor pentru copii, pot spune atat: terapia intensiva un lux(frumos curat, asistente pricepute), sectia de la etajul 2(dupa ce ca e in mansarda propriu-zis) deci caldura e insuportabila, si conditiile insalubre, tocmai ce am fost internati vara aceasta, asistentele fac legea. Unghii lungi, tarcate, fara manusi, tocmai venite de la o tigara se ocupa de plagile micilor pacienti...2 pe tura la n paturi, esti ca in jungla, copiii tipa pe coridoare, ele sunt relaxate, intra si iasa cine vrea ca pe bulevard...botosei nu, halate de vizita nu....siiiii colac peste pupaza dupa ce ca sunt doua mai au si un salon VIP unde se odihnesc. Deci pachetul e complet. "Poftiti dragi parinti cu copilasii vostrii ca va primim cu drag...va veti simti ca in jungla" semnat Asistenta cu aere de sef...ca deh daca altcineva nu face ordine imi insusesc eu acest bineplacut drept

vlad

07.08.2016 00:21

​nu conteaza ce au si ce nu au...ideea e ca acest rahat de concert sau ce mama masii e...nu e benefic pentru cetatenii clujului , contribuabili si toti ceilalti care si de la care acesti organizatori , primarie si consiliu local si ceilalti isi iau salariile...ceea ce se intimpla in fiecare an la orice spectacol de orice fel e ca se duce naibii tot...dupa ele si in timpul lor totl e dat peste cap doar pentru satsfacerea unor capricii a unor alesi care nu dau doi bani pe cei ce iau ales...in loc sa arunce bani aiurea care se pot folosi la altceva decit la timpeniile astea pe ei nici nu-i intereseaza ca sint oameni in virsta , copii , bolnavi , si toti ceilalti..asta e lipsa de dezinteres fata de cei ce iau ales......pe de alta parte ei pleaca din localitate si nu-i intereseaza...ce se intimpla...si ramne apoi circulatia deviata si anapoda, mizerie , zgomot , galagie , frustrare , rahaturi , politia si celelalte interventi trebuie sa fei vezi doamne la dispozitialor...la fel si spitalele , urgenta ,salvarea , etc.......si-au luat partea si restu ...cu pizda masii cum se spune...  

Roxana

07.08.2016 13:36

ADMIN: noi credem că ești cam tâmpițică. Așa că asta este: lipsa de lege și de respect față de cei în suferință se tratează după lipsa ta de educație cu banii care intră în Cluj... Intră cumva în vistieria orașului? Nu, idioțică utilă, intră în conturile a doi privați - dintre care unul, nu și-a plătit datoriile de anul trecut.

Cristi

07.08.2016 09:55

ADMIN: dacă aveai creier nu muci in cap, măcar încercai să înțelegi despre ce este vorba: despre oameni suferinzi în spitale și despre ne-respectarea legii. Dar unicul tău neuron ce să priceapă?

sacazu

07.08.2016 11:02

Sa nu uitam cate vieti a slavat acest festival prin donarea de sange.In schimb nu cred ca a murit nimeni in astea 4 zile din cauza lui. Pace! ADMIN: tocmai, că am căutat acest sânge donat și încă nu l-am găsit. Tare îmi e teamă că discutăm despre un fals PR și atât. De încă o minciună. Încă mai documentăm, că nu vreau să scriem prostii.

tibi

07.08.2016 11:06

Omule,1/ in gheorgheni cu geamuri termopane se aude bubuitura, nu muzica(!), si2/ cati oameni care sunt sau nu sunt bolnavi sunt in spitale? Mai ales ca si din spitale au dat afara pe aceasta perioada multi oameni.

tibi

07.08.2016 11:13

De ce nu au fost facute strangeri de semnaturi,petitii, demonstratii, proteste in acest domeniu? Ca nu ne gandim din timp? La anul va fi la fel sau si mai 'hau'? Sau poate cu tot raul (de care nici nu ne dam seama inca) ne complacem cu ideea pentru ca aduce bani si faima ??? Si eventual plecam din Cluj si ne inchidem ochii? In fata lui Dumnezeu nu merge, nu e corect.

sacazu

07.08.2016 22:47

sterge-mi-ai comentariu! ADMIN: e suficient că ți-au șters alții creierul.  

Cristi

08.08.2016 01:21
ADMIN: repetăm pentru asistații mintal deveniți un fel de Martorii lui Untold: ​"nici o inițiativă privată nu are dreptul să închidă cu garduri un parc public, să ceară bani pentru a permite accesul oamenilor pe un spațiu comunitar; nici o inițiativă privată nu are dreptul să perturbe ordinea și liniștea publică, după ora 23, să deranjeze de-a lungul întregii nopți cîteva zeci de mii de cetățeni ai Clujului, care nu sînt interesați de programul lor "artistic". La acestea ni se răspunde că: a) totul ține doar 4 zile; b) orașul are de cîștigat (inclusiv) financiar. Dar unde scrie că o Primărie din România are dreptul să suspende 4 zile statul de drept și să încalce legea, dacă a) e doar pentru puțin timp; b) e rentabil?! Exact asta s-a întîmplat și la Caritas: toata lumea a avut de cîștigat (atîta timp cît ilegalitatea funcționa). Așa că s-a constituit o mega-complicitate socială, în care ordinea și legalitatea au fost blocate, prin ordin de la Primăria lui Funar, cu sprijinul presei, care publica listele de "cîștigători", cu înflorirea CFR-ului (care aducea lumea la Cluj - inclusiv din străinătate), spre bucuria hotelierilor etc. Nu credeam că metodele lui Gheorghe Funar vor învia la Cluj pe vremea lui Emil Boc..."

Mihaeka

08.08.2016 11:30

ADMIN: repetăm pentru asistații mintal deveniți un fel de Martorii lui Untold:​"nici o inițiativă privată nu are dreptul să închidă cu garduri un parc public, să ceară bani pentru a permite accesul oamenilor pe un spațiu comunitar; nici o inițiativă privată nu are dreptul să perturbe ordinea și liniștea publică, după ora 23, să deranjeze de-a lungul întregii nopți cîteva zeci de mii de cetățeni ai Clujului, care nu sînt interesați de programul lor "artistic". La acestea ni se răspunde că: a) totul ține doar 4 zile; b) orașul are de cîștigat (inclusiv) financiar. Dar unde scrie că o Primărie din România are dreptul să suspende 4 zile statul de drept și să încalce legea, dacă a) e doar pentru puțin timp; b) e rentabil?!Exact asta s-a întîmplat și la Caritas: toata lumea a avut de cîștigat (atîta timp cît ilegalitatea funcționa). Așa că s-a constituit o mega-complicitate socială, în care ordinea și legalitatea au fost blocate, prin ordin de la Primăria lui Funar, cu sprijinul presei, care publica listele de "cîștigători", cu înflorirea CFR-ului (care aducea lumea la Cluj - inclusiv din străinătate), spre bucuria hotelierilor etc.Nu credeam că metodele lui Gheorghe Funar vor învia la Cluj pe vremea lui Emil Boc..."

Adauga comentariu