Din patru in patru ani, ni se pare ca ii pasa: Fie politicianul cat de mic, in strada tot iese un pic

Imediat dupa ce a castigat primaria Cluj in 2012, Emil Boc s-a pus la adapost dupa perdelele biroului de primar. Nici lui nu ii vendea sa creada ca l-a batut pe vesnicul amic politic Nicoara. Dupa patru ani in care i se parea ca semenaza contracte cu FMI, dar de fapt completa necesarul de carpe pentru femeia de serviciu din primarie, barbateste, Emi Boc s-a gandit ca e timpul sa se intereseze ce mai fac supusii si fidelii lui votanti. Mai supravietuiesc in trafic, le mai cad fatadele cladirilor in cap, le mai pute gunoiul de la Pata Rat, mai impart pista de biciclete cu masinile, mai cad in Somes de pe Podul Traian, le place cladirea Filarmonicii, pot naviga pe Somes? Si in particular s-a dus sa vada cum a demolat garajele dintr blocuri si, preventiv si-a luat cu el o panglicuta si o forfecuta sa inaugureze parkingul de pe Negoiu, sau macar pe cel din Marasti.  In drum s-a oprit in cartierul Intre Lacuri sa traga aer in piept de praf curat  de moloz in cel mai mare parc ecologic al Clujului promis acum 4 ani. La intoarcere a fost oprit de grupuri de tineri care i-au multumit pentru multiplele locuinte sociale promise inca de acum 12 ani pe care nu  le-a realizat nici in ultimul sau mandat. Tinerii i-au zis ca ei practic s-au mutat in ele, conteaza pe cuvantul lui. De asemenea i-au multumit frumos si revolutionarii pentru viabilizrea din parti a Lombului si parcelele cu care nu au mai fost improprietariti de mai bine de 12 ani. 

Pe tot parcursul plimbarii prin oras a primarului, a fost insotit de grupuri voioase de elevi si parinti care au tinut sa ii multumeasca pentru noie scoli neconstruite in cartiere. Totul pe fondul sonor al taximetristilor bucurosi ca vine Uber la Cluj si al soferilor blocati in trafic. Politistii locali au aplicat amenzi celor cu Dacii. 

Totusi, un card de gaste salbatice si un stol de pescarusi au tinut sa se bucure de faptul ca orasul nu prea e salubrizat, e mizerie pe Somes si pot manca si ei macar o gaura de covrig. Spre seara, ostenit, ca a tinut pixul in mana degeaba pentru ca  nimeni nu a avut nimic a se plange, Emil Boc a tras o septica cu pensionarii din Manastur, gandindu-se cum sa mai dea niste bani de la bugetul local afacerii particulare Untold. E bine ca avem Polivalenta unde copiii pot sa isi rupa mana cand vor.

Nu e de mirare ca si anul acesta clujenii inca nu sunt hotarati daca sa il voteze pe Emil Boc sau sa stea acasa. 

 

 

 

Adauga comentariu