Din eroarea unui judecător, Daniel Don a scăpat de arestul la domiciliu. Procesul de corupție continuă, cu fostul director al AJOFM Cluj în stare de libertate

Fostul şef al AJOFM Cluj, Daniel Don, a fost pus în libertate după 9 luni în care a fost ţinut în arest la domiciliu, dintr-o greșeală a unui judecător – o eroare umană cum s-ar spune. Conform site-ului Știri de Cluj, mandatul de arest la domiciliul a expirat în dată de 25 august 2016, iar Curtea de Apel Cluj a pus în discuţie prelungirea acestei stări la dată de 29 august, adică după patru zile. La termenul de judecată de ieri, judecătorul a constatat din oficiu că măsură arestului nu a mai fost prelungită şi că Don este liber.

Dosarul lui Daniel Don a plecat de la Cluj la Bucureşti, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-a judecat o cerere făcută de fostul director al Agenţiei de Şomaj Cluj. Cererea a fost declarată inadmisibilă, dar dosarul a stat la Bucureşti timp de trei săptămâni, revenind la Cluj abia în 26 august, dar mandatul de arestare expirase din 25 august. Scuza nu a fost acceptată de către procurorii DNA, care susțin că judecătorul putea să judece prelungirea sau neprelungirea mandatului de arestare, şi fără dosar.

Don este acuzat că a luat 884.045 de lei, bani care provin din bugetele unor proiecte finanţate din fonduri europene, prin programele POSDRU şi FEAG.

”Din actele cauzei rezultă faptul că, în activitatea de implementare a proiectelor în care AJOFM Cluj are calitatea de beneficiar sau partener erau cooptate de către Don Daniel persoane provenind din rândul angajaţilor AJOFM, subordonaţi ai acestuia ori din rândul foştilor angajaţi suspendaţi din funcţie, aceştia fiind desemnaţi în calitate de experţi ai proiectelor”, susţin anchetatorii.

Procesul lui Daniel Don va continuă, dar va fi judecat în stare de libertate.

Adauga comentariu