Din cauza măsurilor sanitare, clujenii fac cozi la secțiile de votare

Din cauza măsurilor de siguranță impuse de autorități, la secțiile de vot clujenii fac cozi, așteptându-și rândul: mai întâi pentru a li se lua temperatura, apoi pentru a-și prezenta buletinul și a-și da masca jos de pe față pentru a fi identificați, apoi iarăși pentru a-și prezenta buletinul și pentru semnătură, după care pot primi cele 4 buletine de vot și ștampila – instrumentul prin care își decid viitorul sau măcar prefacerile propriului oraș din următorii patru ani. 

După ce își exprimă votul, cele patru bultine de vot trebuie să fie depuse în una dintre cele 4 urne: pentru Consiliul local, Consiliul județean, pentru funcția de Președinte de Consiliu județean și pentru funcția de Primar. 

Din păcate, procesul de vot se desfășoară cu încetinitorul, astfel încât pentru a respecta toate măsurile de siguranță impuse de situația epidemiologică, cetățenii sunt nevoiți să facă cozi nesfârșite afară, așteptând cel puțin o jumătate de oră pentru a-și exprima votul. 

Clujenii încearcă să respecte distanța socială

Din cauza necesității respectării măsurilor sanitare, precum păstrarea distanței sociale, măsurarea temperaturii, procedura de identificare prilej cu care cetățeanul este nevoit să-și scoată masca, precum și procesul de vot în sine, pentru fiecare din cele patru buletine de vot, procedura de vot se desfășoară cu o anumită dificultate, iar cetățenii sunt nevoiți să aștepte pe puțin o jumătate de oră pentru a-și exprima votul. 

Oricum, chiar și în condițiile epidemiologice speciale cauzate de pandemie, la ora 12.00, au votat pe listele permanente: 79.551 clujeni, 4096 clujeni pe listele complementare şi 876 cu urna mobilă. La ora 12.00, au votat 84.903 clujeni, prezenţa la vot fiind de 13,79%. 

Merită menționat faptul că în județul Cluj se menține ritmul ascendent al voturilor exprimate prin intermediul urnei mobile: după ora 13:00, în Cluj, peste 1.150 de cetățeni au votat în acest fel, apelând la urna mobilă. 

 

Adauga comentariu