Din 400 de kilometri de drumuri județene, în 5 ani au fost modernizați doar 30%

Modernizarea drumurilor este o piatră de moară pentru Consiliul Județean Cluj, astfel că se preferă varianta lucrărilor de întreținere, cele care pot să fie executate mult mai ușor și care face ca drumurile să fie circulabile.

Din 2014, de când a fost adjudecat contractul de modernizare pentru aproape 400 de drumuri județene, au fost finalizate doar 30% dintre acestea. Termenul maximal pentru finalizarea acestor drumuri este 2023, fiind cuprinse în proiecte din fonduri europene.

”A fost semnat un contract pentru modernizarea drumurilor, unele drumuri au fost demarate în 2015-2016 dintre care doar 30% dintre acestea au fost finalizate. În ceea ce privește întreținerea s-a recepționat aproape tot, respectiv 200 de kilometri de covor asfaltic.Am prins aceeași sumă și în bugetul anului 2020, pentru că atât pot să lucreze. Per total s-a lucrat pe 600 de kilometri de drum, modernizare, întreținere, covor asfaltic, plombări. Asta nu înseamnă că toate celelalte 600 de drumuri județene rămase sunt rele. Am alocat cât am putut de mult anul trecut. Am avut excedent bugetar pentru că nu am putut atrage fonduri europene pentru cele patru drumuri ale Kiatului care sunt 200 de milioane”, a declarat Alin Tișe.

Alin Tișe recunoaște că modernizarea drumurilor județene înaintează foarte greu, astfel că s-a trecut la executarea lucrărilor de întreținere. El afirmă că odată finalizate lucrările propuse pentru acest an va fo acoperit tot județul.

”Anul acesta ne dorim să intervenim, dacă modernizarea ne ține pe loc cu o soluție de întreținere pe aproape toate drumurile. Nu mai sunt multe. Anul acest sunt cuprinse bucăți de drumuri la care dacă ajungem anul acesta putem spune că am prins tot județul. Nu e o situație perfectă, dar e o situație mult mai bună decât în anii trecuți”, a menționat Alin Tișe

Consiliul Județean Cluj aprezentat o altă listă lungă de drumuri județene care urmează să fie modernizate sau pe care se vor executa lucrări de întreținere în acest an. În ciuda sumelor mari de bani alocate an de an, încă mai există drumuri județene proaste, pe care clujenii sunt nevoiți să circule, unii dintrei ei zilnic.

Potrivit proiectului de buget pentru 2020 a fost alocată suma de 55 milioane de lei pentru lucrări de întreținere și 55 milioane de lei pentru lucrări de modernizare.

Lista drumurilor propuse întreținere:


 

Lucrări de modernizare:

Adauga comentariu