Din 2019, „birurile” şi amenzile locale vor fi mai mari

Municipalitatea clujeană se corelează cu creşterea inflaţiei, motiv pentru care, din 2019, clujenii vor plăti taxe şi impozite locale mai mari. Şi amenzile pe care le vor aplica slujbaşii municipalităţii se vor corela cu rata inflaţiei.

Majorarea de 1,3 % (actualizarea cu rata inflației) va afecta pe lângă impozitele pe terenuri, clădiri, locuințe, mijloacele de transport și taxele percepute de Direcția de Urbanism, Direcția de Patrimoniu sau Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei.

Noile taxe și impozite locale fac obiectul unei consultări publice. Din 26 octombrie şi până în 9 noiembrie, toți cei interesați pot face comentarii sau propuneri la această decizie. Dar, după cum ştim noi, clujenii sunt interesaţi de ceea ce li se întâmplă în proporţie de 3% din cei 5% care au declarat vreodată că se interesează de activitatea municipalităţii. Aşa că, după această pseudo-consultare, proiectul va ajunge pe masa Consiliului Local pentru votul de intrare în vigoare.

După care vor începe lamentaţiile.

Pe parcursul anului care a trecut, primarul Emil Boc s-a plâns, de câte ori a avut ocazia, Primăria Cluj-Napoca a pierdut 28 de milioane de euro rezultaţi din diminuarea cotelor din impozitul pe venit care revine municipiului de la Guvern. Ultima majorare de taxe locale a avut loc în 2016.

Adauga comentariu