Din 2012, Boc promite ajutor pentru U Cluj, aflată cu un picior în groapa retrogradării. Reacția recentă a primarului: "Eu nu mă ocup cu fotbalul, întrebați-mă de Primărie. Sau nu ați aflat că primarul nu este antrenor de fotbal?" - VIDEO

Clubul de fotbal Universitatea Cluj se zbate în continuare într-o situație dificilă. Din punct de vedere financiar, este la pământ, promisiunile Primăriei nu au fost onorate, iar din punct de vedere al performanței sportive, lucrurile stau la fel de prost. Echipa nu a reușit să prindă un loc în play-off-ul cu șase candidate pentru promovare în Liga I. Încă din 2012, primarul Emil Boc se bate cu pumnul în piept că oferă ajutor clubului, dar de-a lungul anilor situația U Cluj a fost tot mai proastă, semn că implicarea Primăriei, care este acționar majoritar nu a fost suficientă. În urmă cu câteva zile, primarul s-a enervat când un jurnalist i-a spus că este haos la clubul de fotbal.

Pe scurt, situația U Cluj este următoarea: nu a reușit să prindă un loc în play-off-ul cu șase candidate pentru promovare în Liga 1. Se află pe locul 14 în acest moment și cu un picior în groapa retrogradării. Partenerii clubului de fotbal nu mai oferă deomcamdată finanțare, salariile jucătorilor au fost reduse până în iunie, iar banii alocați de Primărie anul trecut nu au fost virați nici acum în conturile echipei. Este vorba despre 3 milioane lei, aprobați într-o ședință de Consiliu Local din primăvara anului 2019. Finanțarea a fost alocată în cadrul programului de finanțare a ONG-urilor și cluburilor sportive, program care se derulează în fiecare an.

Cei 3 milioane lei au fost alocați pentru a susține echipa în promovarea în Liga 1. Cel puțin așa declara primarul Emil Boc, în primăvara anului trecut:

„În cadrul sportului a fost o poziție unanimă ca Universitatea Cluj să beneficieze de un sprijin suplimentar anul acesta, tocmai pentru a susține efortul de promovare în prima ligă. Și celelalte cluburi vor beneficia de susținere financiară din partea Primăriei pe componenta susținerii sportului de masă. Suntem la 100 de ani de Universitate la Cluj-Napoca, acest brand uriaș al orașului a rezistat în cele mai grele vremuri, cu atât mai mult trebuie susținut și acum”.

Nu este prima dată când Emil Boc se arată un susținător al Universității Cluj. Să ne amintim ce spunea în 2012:

„Toți cei care doresc binele Universității Cluj vor avea în mine un partener și un susținător. Mă voi întâlni cu toți cei care doresc ca U Cluj să rămână în Divizia A și să facă performanță. Voi face tot ceea ce îmi va sta în putință pentru ca Universitatea Cluj să rămână în Divizia A”.

Conform comentariului unui cititor, Emil Boc ar fi "rezolvat" cu banii pentru "brazilienii şi africanii de mâna a 5-a de la U Cluj" - în modul făţarnic în care ştie el să "le rezolve" pe toate. Minciunile şi stupizii care încă i se mai uită în gură după 16 ani de minciuni, să trăiască!

"Au rezolvat problema lipsei banilor - au trimis mailuri la toate cluburile sportive si asociatiile care au câștigat proiecte si i-au somat ca in 4 zile sa isi asume in scris ca vor face prooectele pentru care au primit promisiune de finantare FIX cum le-au depus. Fix cum le-au depus acum 3 luni, cand nu era pandemie. Fix asa, da? Ca altfel, nu decontam si primesti ban pentru urmatoarea sesiune. Dar daca vreti, puteti renunta. Evident, maaarea majoritate vor renunta si iata bani pentru brazilienii si africanii de mana a 5-a de la FC U".

În urmă cu câteva zile însă când a fost întrebat de un jurnalist când are de când Primăria să se implice pentru rezolvarea haosului de la U Cluj, primarul s-a enervat și a precizat că așteaptă întrebări legate de Primărie, nu de fotbal.

„Suntem administratorii clubului, noi suntem instituția care finanțează și asigură susținerea financiară. Acolo există o echipă nominalizată de Primărie și de universități și are responsabilitatea gestionării clubului. Nu descriu situația ca fiind haos. Nu știu de unde a apărut această informație și nu o susțin pentru că nu o împărtășesc. Dar pot să spun că începând de astăzi (vineri 15 mai – n.red.) noi vom trimit notificări către toate asociațiile și fundațiile culturale, sociale și sportive și să ne precizeze dacă proiectele pe care le-au depus le mai mențin pentru finanțare din perspectiva îndeplinirii indicatorilor proiectului astfel încât cel mai târziu la sfârșitul lunii sau mai sau începutul lunii iunie să intrăm în Consiliul Local pentru susținerea sectorului cultural, sportiv din oraș, în condițiile noi pe care le avem. Avem nevoie și de cultură și de sport. Dumneavoastră vedeți că nu se desfășoară niciun meci de fotbal și mă întrebați lucruri caraghioase. Mă întrebați acum când nu se joacă fotbal de două luni dacă sunt mulțumit de rezultate. Eu nu mă ocup cu fotbalul, întrebați-mă de Primărie, da? Sau nu ați aflat că primarul nu este antrenor de fotbal și nici patron de fotbal”, a spus Boc.

Urmăriți în materialul video de mai jos dialogul întreg dintre Emil Boc și colegul nostru Mihai Miclăuș, de la Radio Cluj.

 

Adauga comentariu