Dilemă la CFR înainte de meciul cu Voluntari. “Feroviarii” ar putea sacrifica încă un meci pentru finala Cupei

CFR Cluj întâlneşte acasă FC Voluntari, în cea de-a 11-a etapă din play-out, vineri, 13 mai,   cu doar câteva zile înainte de finala Cupei României cu Dinamo Bucureşti, reprogramată pentru marţi, 17 mai, în capitală.

Înainte de data iniţială a Cupei, 10 mai, amânată în urma tragediei în care jucătorul lui Dinamo, camerunezul Patrick Eckeng şi-a pierdut viaţa, formaţia “feroviară” a evoluat în deplasare la Petrolul Ploieşti. În dorinţa de a aduce un nou trofeu în Gruia, antrenorul Toni Conceicao a luat o decizie radicală, menajând în jocul contra Petrolului nu mai puţin de zece titulari din victoria cu 5-1 cu ACS Poli Timişoara, iar clujenii s-au înclinat cu 0-1 în faţa “lupilor galbeni”, ocupanţii ultimului loc în Liga 1.

Clujenii au suferit în special la mijlocul terenului, unde lipsa unor Petrucci sau Juan Carlos, cel mai bun marcator al CFR-ului în play-out, s-a resimţit din plin.

Candidaţi la prima poziţie în play-out – obiectivul formaţiei în Liga I – CFR-iştii au scos doar 1 punct în două meciuri în play-out cu codaşa clasamentului, Petrolul Ploieşti. În rândul fanilor clujeni, potrivit CJSport.ro, au apărut nemulţumiri faţă de jocul şi rezultatul de la Ploieşti, dar şi temerea că odată cu amânarea finalei Cupei “feroviarii” ar putea miza şi în partida cu FC Voluntari pe jucătorii folosiţi mai puţin.

Înfrângere în tur

Jocul dintre CFR Cluj şi FC Voluntari din cadrul etapei a 11-a din play-out-ul Ligii I de fotbal va avea loc vineri, 13 mai, de la ora 20.30 pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, cu 5 zile înaintea finalei Cupei României în care clujenii vor întâlni Dinamo. Biletele pentru meciul de campionat de vineri vor fi puse în vânzare începând de joi, 12 mai.

În aceste condiţii, este posibil ca Toni Conceicao să menajeze cel puţin nucleul de bază, dacă nu aproape un întreg “11” şi în partida cu ilfovenii. “Feroviarii” au de luat teoretic o revanşă cu FC Volunatri, care învingea surprinzător, pe teren propriu, CFR-ul cu 1-0, în turul play-out-ului. Totuşi, o astfel de opţiune ar ridica o problemă suplimentară: fotbaliştii “vişinii” care nu vor evolua cu Voluntari vor petrece mai bine de două săptămâni fără un joc oficial, până la finala Cupei.

Pe de altă parte, un nou eşec în campionat îi poate îndepărta pe CFR-işti de obiectivul locului 1 în play-out, în condiţiile în care CSU Craiova şi CSMS Iaşi se pot depărta la câte 5 puncte distanţă de clujeni, dacă vor învinge în meciurile amânate ca urmare a tragediei din echipa lui Dinamo, iar la acelaşi număr de jocuri FC Botoşani poate egala formaţia din Gruia în clasament.

Adauga comentariu