DIICOT Cluj si BCCO, la ”cules” de canabis, în curtea lui Daniel Nașca. Tânărul s-a ales cu 30 de zile de arest preventiv!

Zeci de plante de canabis au fost ”culese” din curtea a doi tineri clujeni. ”Agricultorii”, cei de la BCCO și DIICOT Cluj, au efectuat percheziții la domiciliul lui Nașca, în comuna Dăbâca, unde au găsit o cultura impresionantă de canabis, lângă o piscina improvizată din grădina acestuia. 

Potrivit surselor Ziar de Cluj, Nașca a lucrat în trecut ca bucătar la restaurante faimoase din Cluj, precum Pokka sau Tokyo, iar ulterior în Anglia. Întors acasă, Nașcă s-a ”dedicat” cultivării de canabis. 

 

”Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj-Napoca, au efectuat o percheziție domiciliară, pe raza județului Cluj, pentru documentarea activității infracționale a doi bărbați (în vârstă de 25 și 26 de ani) bănuiți de trafic de droguri de risc. Astfel, au fost descoperite două culturi outdoor de canabis, una în curtea imobilului în care locuiau cei doi, cealaltă la circa 300 de metri de imobil. După punerea în executare a mandatului de percheziție domiciliară emis de Tribunalul Cluj, au fost ridicate 51 de plante de canabis cu masa verde de 28 de kilograme. De asemenea, au fost ridicate 2 grindere, un cântar electronic, un cort pentru creșterea plantelor indoor împreună cu instalația de iluminat și un ventilator. Cei în cauză sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, unul dintre aceștia fiind reținut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile. La activități au participat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Gherla și jandarmi”, arată cei de la IPJ Cluj. 

 


Cei doi cultivatori de droguri rămân cercetați pentru trafic, însa doar Daniel Nașca (foto - 25 ani) a fost reținut pentru 30 de zile. 

„În baza art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj, şi în consecinţă : În temeiul art. 202 alin. 1-3, 4 lit.e), art. 223 alin. 2 C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului Nașca Daniel – pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 18.07.2019 şi până la data de 16.08.2019, inclusiv, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc prev. de art. 2 alin 1 din Legea 143 / 2000. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpatul şi reprezentantul Ministerului Public. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 18 iulie 2019, ora 15.00, în prezenţa inculpatului reţinut şi a reprezentantului Ministerului Public”, se arată în soluția dată de Tribunalul Cluj.

Adauga comentariu