Diferit-Kiat lasa lucrarile neterminate pana in primavara pe Gheorghe Dima

Clujenii, care au garajele blocate de lucrarile “inedite” apartinand asocierii Diferit-Kiat vor avea de asteptat pana in primavara pana la finalizarea lucrarilor, spun reprezentantii Primariei. Dupa ce cititorii Ziar de Cluj semnalau o situatie penibila in care accesul masinilor in propriile garaje era impiedicat de modalitatea de  asfaltare a celor de la Diferit-Kiat, asocierea care incaseaza peste 20 de milioane de euro anual pentru modernizarea de strazi si de alei in municipiul Cluj-Napoca. Reprezentantii Primariei sustin ca amplasarea de borduri drepte la intrarea garajelor nu este o greseala si face parte din procesul tehnologic de protectie a lucrarilor pe timp de iarna.
“Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat, de a nu putea accesa garajele in aceasta perioada datorita procesului tehnologic, dar mentionam faptul ca montarea bordurilor „drepte” nu este o greseala. Pentru a nu compromite lucrarea pe perioada de timp friguros in care nu se desfasoara lucrari de drumuri, turnare asfalt, betoane; executantul a protejat infrastructura cu primul strat de asfalt, urmand ca in cadrul contractului multianual sa continue in primavara anului urmator, cand conditiile meteo vor permite reluarea lucrarilor de drumuri si asternerea stratului de uzura. De aceea,  executantul pe cheltuiala proprie, se va ingriji ca pe perioada iernii accesul la garaje sa fie asigurat tuturor riveranilor prin  lucrari provizorii. ”Pasul” final al bordurii la incheierea lucrarilor de modernizare va fi de 3 cm”, au aratat reprezentantii Primariei.
Reabilitarea aleilor face parte din programul “300 de strazi si alei intre blocuri” desfasurat de municipalitatea in perioada 2011 – 2013 si care, alaturi de programul “120 de strazi” derulat in paralel, beneficiaza de 130 de milioane de lei pe an. Contractul este mostenit de pe vremea fostei conduceri ale Primariei clujene si vizeaza 115 kilometri de strazi din Cluj-Napoca. Asocierea SC Kiat cu SC Diferit a incasat, anul trecut, 91.473.991 de lei de la Primaria Cluj-Napoca. Adica peste 21 de milioane de euro. Asocierea dintre cele doua societati va intretine drumurile din Cluj-Napoca pana in decembrie 2014, iar contractul a fost evaluat la 600 de milioane de lei.

Comentarii

eftimiu

28.11.2013 12:16

Sper ca pe str. Donat vor termina parcarile si vor gasi o solutie de a le putea folosi locatarii .
Locatarii doresc sa se realizeze un "ic de asfalt pentru accesul peste bordura de intrare in parcarile din fata blocurilor

Adauga comentariu