Diferit, firma de casă a Primăriei, repară și podurile din oraș. Străzile, drumurile județene și centura Florești sunt „terminate”

Modernizarea Podului N care leagă Mănășturul de Grigorescu va începe luni. Lucrările trebuie finalizate în 9 luni și sunt executate de Diferit, firma de casă a Primăriei Cluj-Napoca încă din perioada când Sorin Apostu era primar. Aceeași firmă s-a ocupat și de repararea podului Traian (lucrări finalizate cu o întârziere de jumătate de an) și a drumurilor județene, calitatea lucrărilor fiind pusă sub semnul întrebării de multe ori. Tot Diferit a lăsat baltă lucrările la centura Florești, după ce a cerut un preț mai mare, iar Primăria Florești a reziliat contractul. 

Primarul Emil Boc a anunțat, ieri, că lucrările la Podul N vor începe luni, 18 februarie. Pentru această lucrare, Diferit va încasa 1,1 milioane lei din bugetul local.

„În 18 februarie vor începe lucrările la Podul N. Acest pod care leagă Mănășturul de Grigorescu a fost făcut în 1975. De atunci nu s-a făcut nicio lucrare majoră de intervenție la acest pod. Se va lucra sectorial, pe o parte și pe alta, fără să închidem traficul, de aceea termenul de execuție este de 9 luni. 
Se va moderniza și iluminatul public, fațada modernizată complet, pasajul cu tot ce înseamnă infrastructură și suprastructură, hidroizolație, trotuare”, a declarat Boc, la un post de radio local.

Tot Diferit va repara și podul Porțelanului pentru care va încasa aproximativ 5 milioane lei. Perioada estimată de finalizare a lucrărilor este de 12 luni. Potrivit estimărilor conducerii Primăriei, lucrările se vor derula cu traficul închis. 

„La podul Porțelanului mai există o relocare pe care trebuie să o facă Electrica, însă este o presiune uriașă din partea constructorului care cere și spune explicit că numai cu închiderea traficului poate să lucreze. Eu am cerut un raport foarte detaliat pentru că am pornit de la premisa ca lucrările să fie făcute sub trafic. Specialiștii din Primărie spun acum că nu se pot face lucrările fără închiderea traficului, dar vom vedea ce decizie se va lua până la urmă, după relocarea cablurilor de către Electrica”, a spus Boc. 

Podul Garibaldi despre a cărui modernizare se vorbește de cel puțin 4 ani este abia la etapa aprobării indicatorilor tehnico-economici.

„Documentația pentru podul Garibaldi este în așteptare selecție la ANAP și urmează ca în luna martie să aprobăm în Consiliul Local indicatorii tehnico-economici. În această perioadă proiectantul prezintă documentele justificative legate de indicatorii tehnico-economici”, a mai afirmat primarul. 

Adauga comentariu