Diete

Dieta de slabit cu ardei gras

Speciile de ardei gras cultivate in Europa contin o multime de principii active recunoscute de farmacia homeopatica, dar si de cea moderna. La sfarsitul secolului trecut cercetatorii au descoperit capacitatea unor substante asemanatoare hordeinei (substanta active din ardei) de a stimula arderile grasimilor  din stratul inferior al pielii. Pe baza acestei descoperiri a fost conceputa si o dieta de slabit.

 

 

Dieta de slabit cu ardei gras se face in de cursul a 8 zile, in trei etape:

I. Primele 2 zile:

Micul dejun: La 15 minute dupa trezire se bea 40-50 ml ceai neindulcit de galbenele, caldut (37º) in care s-a ras marunt un ardei iute. La masa de dimineata se recomanda servirea de branzeturi foarte putin sarate si sarate ingrasimi. Nu se recomanda consumul de alimente prajite si salate cu ulei. Dupa mic-dejun se consuma 3-4 ardei grasi de dimensiune normala cu foarte putina sare. Se bea imediat 50-70 ml apa minerala carbogazoasa sau sifon rece.

 

 

Pranz: Intre micul dejun si pranz nu se consuma sub nici o forma vegetale verzi si nici fructe bogate in vitamina C. Inainte de pranz se bea “ceai” de ardei gras preparat astfel: se pun 2-3 ardei grasi rasi in 0,5 l apa, la care se adauga putin zahar (1 lingurita). Pranzul trebuie, de asemenea sa fie foarte sarac in alimente sarate si grasimi animale sau vegetale. Dupa dejun se consuma 20-30 g ardei gras.

 

 

Cina: inainte cu o o ora de cina se consuma un ardei gras de dimensiune obisnuita si se beau 50 ml apa minerala plata, bogata in potasiu. In timpul cinei se serveste ardei gras ca salata, fara sare sau alte condimente. Cina trebuie sa fie bogata in aminoacizi esentiali care pot fi obtinuti  din carne de pui fiarta. Imediat dupa cina se consuma 20-30 ml de ceai rece preparat dupa reteta recomandata la pranz.

 

 

II. Zilele 3, 4 si 5:

Micul dejun: La 15 minute dupa trezire se consuma 30-40 g de ardei gras; este de preferat sa nu se bea apa sau alte lichide cu 15 minute inainte su dupa ardeiul consumat. Dupa micul dejun se consuma alte 25-35 g de ardei foarte usor sarat.

 

 

Pranz: Intre micul dejun si pranz se consuma fara paine 30-40 g ardei gras, usor sarat. Imediat dupa consum se bea 20 ml bors sai 0,5 l bere. Vitaminele din grupul B sunt utile in favorizarea contactului factorilor de slabire din ardei cu enzimele. Inainte cu 5 minute de masa de pranz se bea un ceai preparat din 30 g ardei gras si un varf de lingurita de galbenele la 0,5 l apa. Ceaiul se bea fierbinte in cantitate de 70-80 ml, indulcit dupa gust. La pranz se servesc 10-15 g ardei gras si foarte putin ardei iute. Dupa pranz se asteapta 10 minute apoi se beau 20-30 ml “ceai” de ardei gras racit putin, sub tempaeratura camerei.

 

 

Cina: Se consuma inainte si dupa cina 20-25 g ardei gras. Cina trebuie sa contina carne saraca in calorii, fiind de preferat carnea de peste fiarta.

 

 

III. Zilele 6, 7 si 8:

Micul dejun: Masa de dimineata se serveste dupa 3-4 minute de exercitii simple. Se consuma 20-30 g ardei gras inainte de micul dejun, masa care trebuie sa se bazeze pe elemente uscate si reci, precum mezelurile slabe. Stimularea secretiei pepsinelor prin carnuri uscate favorizeaza absorbtia principiilor din ardei.

 

 

Pranz: nu se consuma niciun fel de alimente vegetale pana la dejun si, de asemenea, se recomanda evitarea unui consuma mai mare de 1,5 l de lichide pe zi. Inainte de pranz se beau 30 ml “ceai” de ardei gras, preparat prin fierberea a 10 g ardei gras ras in 150 ml apa minerala, bogata in potasiu. Ceaiul se bea foarte fierbinte, la limita suportabilitatii. La 20 minute dupa dejun se beau 20 ml din acelasi ceai preparat identic, insa racit, aproape de 4-5º C.

 

 

Cina: Se consuma salata de ardei gras in timpul cinei si apoi un ardei gras dupa cina. Cu o ora si jumatate inainte de culcare se consuma un ardei de dimensiune mica, usor sarat, fara paine. Nu se consuma apa imediat dupa servirea ardeiului.

 

 

Se poate slabi intre 3-4 kg dupa aceasta perioada.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *