Diete

Dieta de 3 ore

Aceasta dieta tine foamea la respect, permitandu-va sa mancati la interval de trei ore. Fiecare masa ar trebui sa contina in jur de 400 calorii, iar gustarile in jur de 100 calorii. Planul a fost pus la punct de antrenorul de fitness Jorge Cruise care a scris cartile “8 Minutes in the Morning” (8 minute dimineata) despre fitness si scurte programe de antrenament si “The 3-Hour Diet” (Dieta de 3 ore) (2006).  Dieta de 3 ore a fost conceputa ca raspuns la necesitatea existentei unui program de slabire care implica putine exercitii fizice si utilizeaza tehnici si concepte intalnite si la alte diete.

 

 

Cum functioneaza?

Planul graviteaza in jurul teoriei conform careia planificarea cu precizie a meselor – si nu eliminarea carbohidratilor – este cruciala pentru controlul eficient al greutatii si include “3 Hour Timeline “(Graficul de 3 ore) si “3-Hour Plate” (Meniu de 3 ore). Hranirea la fiecare trei ore duce la evitarea senzatiei de foame si a activarii mecanismului antiinanitie (MA), efectul termic al alimentelor (folosirea de calorii in procesul digestiei) este amplificat la maxim, iar nivelurile glucozei in sange raman constante.

 

 

Restrictiile alimentare nu sunt necesare si nici limitarea aportului de carbohidrati; “Vizual Timing” (Sincronizarea vizuala) dezvolta un program de hranire care duce  la cresterea constientizarii momentelor si modului de hranire.

 

 

Meniul de 3 ore include 5-6 mese zilnice, cu portii controlate, la interval de trei ore, pe toata durata de 28 de zile a planului cu putine calorii. Cheia dietei consta in trei mese satioase (circa 400 calorii fiecare), doua gustari (in jur de 100 calorii fiecare) si o recompensa alimentara (sub 50 calorii) pentru un total de 1450 calorii.

 

 

Carbohidratii sunt acceptati, iar cerealele integrale sunt considerate “extra credit”. Alimentele proteinice cu un continut scazut de grasimi saturate (albus de ou, carne alba, iaurt cu grasime redusa, lapte cu 1% grasime) si cele bogate in grasimi Omega-3 si omega-9  sunt favorite. Carnea rosie este si ea permisa. Hranirea regulata contracareaza nivelurile scazute de zahar din sange si duce la accelerarea metabolismului.

 

 

Argumente pro si contra

Acest plan structurat, sarac in calorii, cu mese frecvente, dar reduse ca volum, si numeroase strategii il incurajeaza pe cel care il urmeaza sa respecte prescrierile, acordand atentie chiar si alimentelor favorite si meselor in oras.

 

 

Puteti manca tot ce doriti atata timp cat hrana se situeaza in cadrul temporal si de calorii recomandat. Desi dieta promite o pierdere in greutate de 1 kg pe saptamana, acest lucru va depinde in ultima instanta de constitutia fiecaruia. Terminologia planului poate produce la inceput confuzie. In ciuda asigurarilor ca nu exista contabilizare a caloriilor sau alimente intezise, planul impune un control al portiilor, ca marime si aport caloric.

 

 

Este potrivita pentru dvs.?

Planul structurat al Dietei de 3 ore va atrage persoanele carora le plac gustarile si au deja o viata sportiva. Cei cu probleme de sanatate pentru care cantitatea de alimente, frecventa meselor sau administrarea de medicamente dupa un anume program reprezinta factori decesivi ar trebui sa consulte un medic in prealabil.

 

 

In privinta stilului de viata, pe langa exercitiile regulate, planul recomanda tehnici de vizualizare, strategii pentru “zona ratatilor” (lenesi), “tinte” (motive de slabire), “inima infometata” (supraalimentarea pentru contracararea unor stari emotionale), “stalpi de sustinere” (realizari pozitive din trecut).

 

 

Sugestii de meniu pentru 7 zile:

Sambata. Mic dejun: terci de ovaz, lapte cu 1 % grasime, 1/3 cana merisor uscat. Dejun: burger simplu, granitura de salata, sos rustic sarac in grasimi, 1 pahar suc de portocale. Cina: piept de pui la gratar, cartof copt, 1 lingura ulei de rapita, mazare dulce. Gustarea 1: ½ cana serbet. Gustarea 2: ½ cana gelatina. Gustarea 3: salata de laptuca, 15 stafide, sos fara calorii.

 

 

Duminica. Mic dejun: fulgi de grau, 2 linguri migdale foliate, lapte cu 1 % grasime, pruna. Dejun: sunca trasa in miere, morcovi inabusiti, garnitura de salata, sos italienesc, portocala. Cina: ton la gratar, rosii umplute, miez de anghinare, 1 lingura ulei de masline, pilaf de cus-cus. Gustarea 1: iaurt (100 calorii). Gustarea 2: fursecuri (100 calorii). Gustarea 3: 1 prajitura de orez, 1 lingura crema de branza cu continut redus de grasime.

 

 

Luni. Mic dejun: omleta din albus de oua cu branza, 2 felii de paine prajita, 1 lingura margarina, salata de fructe. Dejun: piept de pasare la gratar, 1 cana supa de legume, chifla. Cina: burger din soia, ciuperci, pilaf cu orez, verdeturi, salata. Gustarea 1: fursecuri (100 calorii). Gustarea 2: 15 g fulgi de tortilla la cuptor. Gustarea 3: 6 migdale, baghete de jicama, ceai verde.

 

 

Marti. Mic dejun: preparat din cereale mixte cu continut redus de grasime, ½ banana, lapte cu 1 % grasime, piersica. Dejun: cheeseburger, granitura de salata, 1 linurita sos cu grasime redusa. Cina: pisica de mare la gratar, varza collard cu ulei de in, paine de porumb. Gustarea 1: 15 covrigei. Gustarea 2: iaurt (100 calorii). Gustarea 3: 15 g jeleuri.

 

 

Miercuri. Mic dejun: briosa cu ou, 1 pahar suc de portocale. Dejun: fajita de pui cu lipie, felii de castravete, sos rustic fara grasime, lapte cu 1 % grasime. Cina: supa de sunca si fasole, sfecla, chifla cu ceapa. Gustarea 1: branza impletita cu grasime redusa. Gustarea 2: 60 g bezele, ceai verde. Gustarea 3: 6 nuci caju, baghete de castravete.

 

 

Joi. Mic dejun: sandvis cu branza la gratar, mar, ½ pahar suc de ananas. Dejun: pizza (400 calorii, congelata), salata de broccoli si varza de Bruxelles, 1 lingurita ulei de masline. Cina: pastrav la cuptor, cartofi cu coaja rosie si legume, 2 linguri seminte de in. Gustarea 1: sos de mere. Gustarea 2: baton de cereale asortate. Gustarea 3: 5 miniprajituri cu orez, 2 linurite de jeleu cu un continut redus de zahar.

 

 

Vineri. Mic dejun: omleta cu sunca, ½ covrig, 2 smochine, 1 cocktail de merisor. Dejun: cannelloni cu branza, salata verde, 1 lingurita ulei de in. Cina: chili cu carne de curcan, morcovi cu pastarnac, salata verde, 1 lingurita ulei de in. Gustarea 1: negresa. Gustarea 2: 12 migdale, ceai verde. Gustarea 3: 5 felii subtiri de branza Cheddar.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *