Diete

Dieta ca la mama acasa

Este foarte greu sa urmezi aceasta dieta. Dar, ce-i drept, exista si femei care stau mult acasa si gatesc. Sau poate ca sunt foarte alintate de mamele lor. Trebuie sa fii foarte atenta daca faci parte din aceasta categorie, pentru ca este ideal ca numarul kilogramelor luate pe parcursul sarcinii sa nu fie mare. Cu cat sunt mai multe, cu atat organismul tau are mai multe de suferit, iar recuperarea ta si a siluetei tale va fi si mai dificila. De ce sa nu ai grija de tine chiar acum? Invata sa spuin “nu” atunci cand numarul caloriilor pe care le-ai mancat este prea mare si totul va fi perfect. Daca la alte tipuri de dieta erau mai multe gustari, acum trebuie sa renunti la ele, mai ales daca ai un pranz cu sarmale! Si apropo de sarmale! Roaga-ti mama sa nu iti gateasca prea des mancaruri grele!

LUNI: Mic dejun: 2 felii de paine, 1 felie branza telemea, ½ lingurita unt, 1 lingurita de miere, 1 cana lapte. Gustare: 1 mar. Pranz: 1 portie supa de galuste, 2 ardei umpluti cu carne de vita (peste care adaugi 2 linguri de iaurt). Cina: salata de telina, morcov si mar (Da pe razatoare 1 morcov, 1 telina mica si 1 mar, apoi adauga 1 lingura de maioneza. Amesteca ingredientele, dupa care presara deasupra ½ piept de pui fiert, taiat cubulete), 1 pahar cu suc de portocale.

MARTI: Mic dejun: 1 cana lapte, 1 ou fiert tare, 1 lingura de dulceata, 2 felii de paine integrala.Gustare: 2 felii de cozonac, 1 ceai de plante. Pranz: 1 portie ciorba de perisoare, 2 chiftelute cu piure de cartofi. Cina: Mamaliguta cu branza de burduf (250 g mamaliguta si 100 g branza burduf).

MIERCURI: Mic dejun: 2 clatite cu gem, 1 cana cu lapte batut. Gustare: 1 banana. Pranz: 1 portie supa cu crutoane de paine prajita, 1 copan de pui la cuptor cu garnitura de orez. Cina: Macaroane cu branza (100g macaroane cu 50 g telemea mixta rasa).

JOI: Mic dejun: 1 iaurt cu cereale. Gustare: 1 bucata de placinta cu mere, 1 pahar cu suc de caise. Pranz: 1 portie supa cu fidea, 1 portie musaca de cartofi. Cina: salata de morcovi cu sos de smantana (Pentru sos, ai nevoie de 2 linguri de smantana cu continut scazut de grasimi, pe care le amesteci cu 1 lingurita de ulei si 1 lingurita de otet. Adauga 1 catel de usturoi taiat marunt, ¼ ceapa tocata, sare si piper, dupa gust).

VINERI: Mic dejun: 1 pahar cu lapte, 2 felii de paine tip graham, 1 felie de cascaval, 1 fekue de sunca de Praga. Gustare: 2 bucati mici de placinta cu branza, 1 pahar suc de portocale. Pranz: frigarui de pui cu salata de vara (Pentru frigarui ai nevoie de ½ piept de pui, 1 ceapa si 1 ardei gras. Taie ingredientele bucati si inginge-le pe tepuse. Le poti praji intr-o tigaie de teflon, adaugand si 1 lingura de ulei de masline, sau pe gratar. Pentru salata de vara ai nevoie de : 1 rosie, ½ ardei, ½ castravete si ½ ceapa mica. Adauga peste legumele taiat 1 lingura de ulei si putina sare. Cina: salata orientala (Ingrediente: 200 g cartofi, 1 ceapa mica, 1 ou, 1 morcov, cateva masline, 1 lingura otet si 1 lingura ulei. Fierbe cartofii si morcovul, apoi oul. Taie ingredientele bucati si adauga deasupra maslinele, uleiul si otetul dizolvat in putina apa. Pune sare dupa gust.).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *