DGASPC Cluj a fost țepuită, anual, de firmele de transport cu deconturi de călătorii false ale persoanelor cu dizabilități

Ani la rând, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj a plătit aproximativ 900.000 lei/an pentru decontarea unor așa-zise călătorii ale persoanelor cu dizabilități. Firmele de transport cumpărau bilete de călătorie de la beneficiari și apoi se prezentau la DGASPC pentru decontarea unor rute foarte lungi, deși acele călătorii nu fuseseră făcute niciodată.

Până în 2015, bugetul DGASPC Cluj a fost văduvit anual cu aproximativ 900.000 lei din cauza deconturilor de călătorii false.
“Am ajuns eu să plătesc de la buget cam 90 de miliarde lei vechi în fiecare an, pentru transport persoane cu dizabilități. Erau anumite rețele de firme de transport care cumpărau bilete de la bieții oameni cu dizabilități și veneau la noi cu deconturi pe cele mai lungi trasee. În 2015 le-am stopat și peanul acela cred că am făcu teconomie la buget de peste 7 miliarde lei după ce am făcut verificări la sânge. Aproape toate firmele private de transport au fost implicate în povestea asta.Am sesizat Poliția Transporturi, unele firme s-au speriat și și-au retras facturile, ne-am înțeles amiabil. Am avut peste zece firme cu această situație, dar amiabil și-au retras facturile. Pe una am reclamat-o la Poliție. Acum, totul este în regulă”, a declarat Daniel Tămaș, directorul DGASPC Cluj, în cadrul emisiunii “În vizor”, de miercuri seara de la postul de televiziune NCN.

Transportatorii cumpărau biletele cu sume modice de la persoanele cu dizabilități și apoi se prezentau la DGASPC pentru decontarea unor rute foarte lungi. Totul a ieșit la iveală, în 2015, când conducerea instituției a făcut verificări amănunțite.

“Persoanele cu dizabilități au dreptul la 6 sau 12 călătorii gratuite pe an. Existau anumite filiere, în anii trecuți, în care transportatorii cumpărau de la bieții oameni cu dizabilități toate biletele, își decontau, oamenii primeau o sumă modică (200-300 lei), transportatorii veneau cu deconturile la noi și ei apăreau cu rutele Cluj – Constanța. Să decontezi 12 călătorii Cluj-Constanța... 6 miliarde lei economie am făcut până în 2015 printr-un mod de a verifica la sânge. Am angajat un om care efectiv verifica toate facturile, toate biletele, am introdus noi cod de bare și scanam. Am făcut și plângeri penale pentru transportatorii care nu au înțeles că vremurile s-au schimbat. Până la urmă am rezolvat și acum suntem în grafic”, a mai spus Tămaș, la NCN.

Comentarii

un alegator

03.02.2018 09:45

Bravo,cand vei recupera si restul de bani pe lucrarile supraevaluate catre prietenii tai din DEJ,firma ASY EXIM SRL(a consilierului judetean Salatioan)si firma de la Bistrita(sigur in cluj nu avem firne de constructii).Tie chiar nu ti-e rusine sa acuzi de frauda????Te-ai uitat vreodata in oglinda sa vezi cine esti?Sigur pina poate mai ai sustinere in DNA Cluj o sa-ti mearga cu minciuna si dezinformarea dar adevarul tot va trebui sa iasa la iveala.Cat crezi ca vei mai da vina pe slugile tale(care sunt doar slugi)si tu vei fi cel mai .......Domnule Alexa chiar ai pierdut toata documentatia cu mistocarul TAMAS.Vrei sa-l reabilitezi?Va rog sa nu ne dezamagesti.Ia raportul Curtii de Conturi pe 2016 si vezi cei acolo(cam30 % din realitate)

Adauga comentariu