DGA confirmă dosarul cu cei doi polițiști șpăgari de la Florești. Daniela Pop a scăpat cu control judiciar, Ioan Mureșan, superiorul ei, a luat 30 de zile de arest preventiv

Cazul polițiștilor șpăgari de la Secția 6 Rurală Florești prezentat în exclusivitate de Ziar de Cluj sâmbătă, ajunge după două zile în atenția presei, dat fiind că cei de la Direcția Generală Anticorupție au emis un comunicat de presă prin care confirmă arestarea unui polițist și plasarea sub control judiciar a celuilalt. 

În cauză este vorba despre agentul șef principal Mureșan Ioan și despre agentul Daniela Pop. Mureșan Ioan a fost arestat preventiv pentru 30 de zile cu trei capete de acuzare: complicitate la abuz în serviciu, fals intelectual și luare de mită. În cazul Danielei Pop, o polițistă caracterizată de către colegi ca fiind problematică, s-a reținut doar infracțiunea de abuz în serviciu. 

„La data de 15.10.2021, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj și în baza ordonanțelor de delegare, au desfășurat activități procedurale într-un dosar penal care vizează activitățile infracționale (luare de mită, abuz în serviciu în scopul obținerii unui folos necuvenit și fals intelectual), săvârșite de doi agenți de poliție din cadrul unei secții rurale de poliție din subordinea I.P.J. Cluj.

Astfel, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la sediul secției de poliție de care aparțin, ulterior cei doi agenți de poliție fiind conduși, în temeiul mandatelor de aducere, în fața procurorului de caz, în vederea audierii lor ca suspecți.

Vezi și: EXCLUSIV: Doi polițiști de la Secția Rurală nr. 6 Florești, acuzați de abuz în serviciu, fals intelectual și mită

La aceeași dată, procurorul de caz a pus în mișcare acțiunea penală privind comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu în scopul obținerii unui folos necuvenit și fals intelectual, dispunând față de cei doi agenți de poliție măsura reținerii pentru 24 de ore.

La data de 16.10.2021, procurorul de caz a dispus luarea măsura controlului judiciar față de unul dintre agenții de poliție, iar privitor la celălalt agent de poliție, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

În fapt, cei doi agenți de poliție, în perioada mai-octombrie a anului 2021, au pretins, au primit și au acceptat sume de bani cuprinse între 200-500 lei de la persoane care au comis abateri la regimul rutier pe raza județului Cluj, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în mod corespunzător, respectiv neaplicarea sancțiunilor contravenționale și atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, cu prilejul întocmirii actelor de constatare a contravențiilor”, arată cei de la DGA. 

Adauga comentariu