Dezvăluiri ȘOC/ BUDA: „Am avut discuții destul de contondente. Cu unii colegi ERA SĂ NE și BATEM la modul propriu… Acest METROU devine realitate… În următorii ani, destul de repede vom începe să punem prima cazma”

Liderul PNL-iștilor clujeni, Daniel Buda, apreciază că metroul „devine realitate”. Deja. Chiar dacă lucrările sunt departe de a începe, în teren abia fiind derulate lucrări de forare pentru studiul de fezabilitate necesar proiectului de metrou, europarlamentarul Daniel Buda a confirmat că „în următorii ani”, adică destul de repede, va fi pusă „prima cazma la metrou”. 

După ce România a reușit să depună cu întârziere, luni, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pe masa Comisiei Europene, cuvântul de ordine uzitat intens de liderul PNL-iștilor a fost – „Avem”. Avem investiții, avem infrastructură, avem metrou, avem bani. 

„Un lucru bun pentru Cluj este faptul că avem metroul prins în acest PNRR. 

Deși la început multă lume se uita cu oarecare rezervă, să spun așa, pentru ceea ce înseamnă metroul din Cluj, iată deci că acest metrou devine realitate și eu sunt absolut convins că în următorii ani vom… în următoarea perioadă, destul de repede vom începe să punem prima cazma la metrou, pentru că avem aceste alocări financiare.  (…).

Avem investiții majore în ceea ce înseamnă infrastructura rutieră. 

Avem drumuri județene, avem bani care sunt puși la dispoziția primarilor care să fie cheltuiți pe diverse proiecte la nivelul comunităților lor.

Avem foarte multe resurse financiare care sunt prinse în dreptul împăduririlor, pentru că până la urmă această schimbare, sau această combatere a schimbărilor climatice, presupune un proces de împădurire foarte consistent”, a declarat liderul PNL-iștilor clujeni, Daniel Buda, în cadrul unei intervenții la un post de radio local. 

Pe lângă aceste proiecte, potrivit lui Buda „avem” și investiții în infrastructura medicală și domeniul sanitar. 

România a trimis, luni, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) la Bruxelles. 

„Deci, practic, România în acest nou exercițiu financiar 2021-2027 are undeva în jur de 79,90 și ceva de miliarde. 

Optzeci de miliarde de euro -  e greu și să pronunți suma asta.

80 de miliarde de euro care se vor regăsi în oportunitățile pe care România le are să le dezvolte și să-și modernizeze statul”, a adăugat europarlamentarul Daniel Buda. 
 

„Pot să vă spun, în mod clar, că metroul de la Cluj a rămas în acest PNRR. 

Deci, cu siguranță metroul va fi finanțat, fără nici o discuție. 

Și acest lucru este un lucru foarte bun pentru clujeni, deoarece vedem foarte bine ce înseamnă traficul din Cluj. (…).

Acesta a fost argumentul pe care noi l-am folosit la Comisia Europeană – avem nevoie să putem aflui, să spun așa, acest trafic și să creem o alternativă pentru cetățeni, în așa fel încât metroul a devenit o realitate.

Este prins în PNRR și cu siguranță vor începe lucrările într-o perioadă foarte scurtă de timp, a explicat Buda. 

Referitor la centura metropolitană, liderul PNL Cluj a precizat că aceasta nu se regăsește în PNRR. 

„Faptul că nu este prinsă în PNRR, nu înseamnă că ea nu este finanțată din ceilalți bani, din exercițiul financiar pe care îl avem, din cei 28 de miliarde de euro.

De asta spun înc-o dată, mă rog, celor care poate că nu înțeleg foarte bine aceste mecanisme europene: 

Dacă n-ai finanțat un obiectiv, da, în PNRR, nu înseamnă că nu poți să-l finanțezi în celelalte axe de finanțare”, a mai explicat Buda. 

Senzațional: „Era să ne batem la modul propriu”

sursa foto: capturăzoomdanielbuda

Daniel Buda, liderul PNL-iștilor clujeni a făcut și dezvăluiri de culise în privința modului în care au decurs negocierile.

„Apropo de dialogul pe care l-am avut.

Acuma, nu vreau să vă devoalez foarte multe, dar am avut, să știți, discuții destul de contondente.

Cu unii colegi era să ne și batem la modul propriu, a dezvăluit Daniel Buda, europarlamentarul.

Potrivit acestuia, discuțiile „contondente” cu colegii au vizat proiectele majore pe care PNL-iștii clujeni le-au solicitat pentru Cluj, în detrimentul altor zone din țară. 

„Să știți, nu vreau să vorbesc foarte mult pe subiectul ăsta, dar este o bătălie în ceea ce înseamnă regiunile de dezvoltare. Și eu aș spune că e o chestiune normală și firească”, a declarat Daniel Buda. 

 

Adauga comentariu