Dezvăluiri incredibile despre SUBCOMISARUL ARDELEAN, săltat acum de DNA CLUJ! Petre Tobă îl premia pentru că refuza să ia șpagă

DNA Cluj își spală reputația cu o captură de excepție: un polițist corupt acuzat de luare de mită și trafic de influență la procurori CARE ÎN 2016 ERA PREMIAT DE CĂTRE MINISTRUL PETRE TOBĂ pentru INTEGRITATE!!!!

Procurorul care a scos la iveală corupția din Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, Ioan Pop, conduce singur biroul teritorial de la Baia Mare și astăzi le dă peste nas colegilor din DNA Cluj: Anca Mărincean și faimosul Ionuț Vasile. 

Revenim la șpăgarul de la Sighetul Marmației. În 2016, printr-o ceremonie fastuoasă,  pe atunci inspector de poliție, Sorin Teodorel Ardelean(foto - sursa EVZ.ro) era premiat pentru că a refuzat șpagă de în valoare de 8.000 de lei pentru a interveni într-un dosar penal.

Procurorul ION POP a descoperit cât de fals era prezentat Ardelean Sorin pe podium de polițist integru. 

Ajuns pe funcția de subcomisar de poliție, Ardelean Sorin a început să ia șpăgi, dar nu în lei ca toți fraierii ci în euro, așa cam câte 800 de euro. Pentru ce? Pentru exact ce era premiat că nu face: să intervină la procurori în DOSARE PENALE. 

„În luna decembrie 2018 și în data de 2 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel, în calitatea menționată mai sus, prevalându-se de o presupusă influență pe care ar avea-o asupra unor magistrați din cadrul unei unități de parchet, a pretins suma de 800 euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal (martor în cauză) pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
Banii respectivi au fost pretinși de inculpat pentru a efectua mai multe demersuri în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracțiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă și dispunerii în dosar a unei soluții procedurale favorabile persoanei cercetate.
În același context, la data 3 mai 2019, inculpatul Ardelean Sorin – Teodorel a primit cei 800 euro, suma de bani pretinsă anterior, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, arată DNA Cluj, Biroul Teritorial Baia Mare. 

Odată cu premiul obținut de la fostul ministrul al MAI - Petre Tobă, Sorin Ardelean ajungea și în revista de ”cinste” a Direcției Generale Anticorupție, drept exemplu de practici corecte și comportament integru. 

La nici doi ani de la premiul pentru integritate, Sorin Teodorel Ardelean a ajuns după gratii și s-a ales cu dosar penal pentru LUARE DE MITĂ în formă continuată și TARFIC DE INFLUENȚĂ. 

 

Adauga comentariu