Dezmăț la Sala Polivalentă, deși Clujul e în scenariul galben

Sala Polivalentă a permis desfășurarea unui eveniment cu mii de participanți în contextul în care municipiul Cluj-Napoca se află în scenariul galben. Discoteca '80 s-a desfășurat cu sala plină, sâmbătă noapte. 

Clujul se află în secnariul galben de vineri. Rata incidentei de infectări a ajuns la 2,71 pe municipiu și 2,16 pe judet. 

Cu toate acestea, organizatorii au permis desfășurarea evenimentului, cu acordul autorităților: 

„În zilele precedente au apărut știri conform cărora Cluj-Napoca se pregătește de scenariul galben și se vor impune restricții noi, acestea NU VOR AFECTA organizarea DISCOTECA ’80, deoarece potrivit reglementărilor epidemiologice în vigoare, desfășurarea activității în cadrul instituțiilor de concerte SUNT PERMISE cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului (care e în conformitate cu numărul biletelor vândute) și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidența în localitate ESTE MAI MICĂ SAU EGALĂ cu 3/1.000 de locuitori.Astfel, concertul Discoteca ’80 VA AVEA LOC! (conform Hotărâre de Guvern nr. 932 din 9 septembrie 2021, Art. 1, nr. 7-8.)'', anunțau organizatorii.

Potrivit noilor restricții anunțate de autorități:

„- Se permite organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale cu participarea a cel mult 75.000 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Regulile de acces la eveniment precizează că acesta „este permis persoanelor care prezintă rezultatul unui test ANTIGEN negativ (din ultimele 24 de ore) sau un test PCR negativ (din ultimele 72 de ore) sau persoanelor cu certificatul de VACCINARE EU GREEN sau persoanelor care au suferit de COVID și se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2”, se arată în hotărârea adoptată sâmbătă de CJSU Cluj 

 

Adauga comentariu