Sanatate

Dezintoxicarea organismului

Fiinta umana poate fi comparata cu o masina care, din timp in timp, trebuie curatata, nu numai exterior, dar si in interior, pentru evitarea imbacsirii si uzurii ei premature. Toxinele acumulate din cauza greselilor de alimentare si de functionare genereaza in masina umana conditii prielnice deteriorarii armoniei originare, contribuind la declansarea unor dereglari energetice, care, la randul lor, pot conduce la aparitia unor anomalii patogene, de natura energetica si fizica.

 

Simptomele

 

In urma greselilor efectuate de organism se ivesc diverse simptome aparent maladive, mai mult sau mai putin sesizabile pe care individul, in general, le interpreteaza gresit. In acest stadiu, ele nu reprezinta manifestarile unei maladii, ci numai reactia si lupta organismului impotriva unei intoxicari, a unei infectii sau a unei incercari din partea unor germeni patogeni de a deveni activi. Aceste simtome anunta atingerea unui grad periculos de autoaparare a organismului, care incearca pe cont propriu sa initieze un proces de descarcare. Intensitatea si frecventa lor sunt direct proportionale cu gradul intoxicarii sau gravitatea maladiei pe cale de a se instala.

 

 

Iata cateva simptome care pot anunta intoxicarea organismului: ridicarea temperaturii, migrene, crampe, convulsii, balonari, transpiratii, slabiciuni, ameteli, diaree, constipatii, vomitari, flegmoane, inflamatii, hemoragii, insomnii, vartejuri, tulburari de vedere, crize renale sau biliare, lipsa de apetit, apetit exagerat etc.

 

Trebuie retinut faptul ca primul efect negativ manifestat in corpul fizic, provocat de supraincarcarea organismului cu substante nocive, este intoxicarea sangelui, care apoi sta la originea tuturor maladiilor.

 

Cauze

 

Principalele cauze ce determina acumularea de toxine sunt urmatoarele: alimentatia gresita, respiratia incorecta, lipsa unei corelari corespunzatoare intre alternantele activitate – odihna si stare de veghe – somn, stresul modern si drenajul insuficient al organelor de eliminare. Toate acestea conduc la declansarea dereglarilor bioenergetice si la producerea unor suferinte fizice. Daca surplusul de toxine nu este inlaturat, se va instala boala, iar simptomele pot sa reapara din cand in cand, fie in acelasi loc si sub acelasi aspect, fie in alta parte a corpului si sub aspect diferit. Se poate ajunge la declansarea unor boli deosebit de grave, care se pot croniciza, devenind in cele din urma chiar incurabile.

 

Mijloace de dezintoxicare

 

Pentru dezintoxicarea organismului ne stau la indemana atat mijloace de descarcare specifice pentru anumite organe, zone sau sisteme, cat si mijloace de descarcare cu caracter general. Dintre cele din urma, iata care sunt cele mai importante si mai eficiente:

 

–    Repausurile alimentare, ajunarile sau posturile terapeutice de diferite tipuri si durate constituie cele mai eficiente mijloace de dezintoxicare a organismului. Ele sunt insotite de eliberarea si utilizarea unor energii interioare, care contribuie nu numai la intensificarea descarcarii de toxine, ci si la vindecarea efectiva a tuturor tipurilor de boli. Aceasta metoda are si marele avantaj ca e usor de aplicat, nu necesita cheltuieli si nu prezinta nici un risc.

 

–    Terapia cu urina sau cura “Schivambu”. Ea consta in utilizarea propriei urine, atat pe cale interna, cat si pe cale externa (prin comprese sau auxiliar la diferite tipuri de masaje), avand atat caracter profilactic, cat si curativ.

 

–    Consumarea zilnica, permanent sau periodic, sub forma de cure, a cate unui pumn de seminte de dovleac neprajite, deoarece numai in aceasta stare constituie un puternic dezintoxicant general (in special, dezinfecteaza intestinele, curatindu-le chiar si de eventualii paraziti).

 

–    “Shank Prakshalana”, o metoda yoghina de curatire a stomacului, a intestinelor subtire si gros. Ea consta in consumarea catorva pahare cu apa putin sarata, avand temperatura unei supe calde, si executarea a 4 exercitii fizice specifice. In urma acestei proceduri, apa nu va mai fi asimilata si evacuata prin urina, ci va trece aproape imediat in tubul digestiv, fiind evacuata prin anus. Procedeul poate fi continuat pana cand apa evacuata va fi tot atat de curata ca si cea de baut.

 

–    Cura de cruditati sau de fructe este o metoda mai blanda si mai lenta, dar totodata mai de lunga durata. Are un bun efect in prevenirea incarcarii corpului cu toxine, precum si in curatirea lui.

 

–    Cura cu sucuri de fructe presupune numai consumul sucurilor de fructe, pe o perioada determinata, in cantitati variabile, dupa necesitatile individuale. Este foarte eficace in eliminarea depozitelor de toxine din organism.

 

–    Transpiratiile abundente, obtinute voluntar, pe cale artificiala prin inhalatii cu aburi fierbinti proveniti de la o fiertura in care s-au infuzat plante medicinale, frictionari, infasari partiale sau totale (mantaua spaniola) cu panze sau cearsafuri umezite (cu apa, otet, spirt), bai in cada cu apa fierbinte, bai de sezut, bai de soare cu corpul descoperit, bai de pamant (ungeri cu namoluri terapeutice, cataplasme cu argila inmuiata), bai de aburi. Dupa o buna transpiratie, starea febrila dispare intotdeauna.

 

–    Purgatiile, vomitarile, dar mai ales clismele (calde sau reci, simple sau cu infuzii de plante medicinale) constituie mijloace deosebit de eficace. Se pot asocia cu posturile terapeutice.

 

–    Curatirea limbii si a cavitatii bucale inainte si dupa fiecare masa de baza prin aplicarea metodei uleiului supt (Karaskuc). Se introduce in gura o lingura de ulei comestibil (de preferat de floarea-soarelui), se plimba 20 de minute prin gura cu limba, se arunca, apoi se spala bine cu apa si pasta de dinti.

 

.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *