Dezbatere tensionată. Taberele PRO şi CONTRA referendum, faţă în faţă

Confruntare tensionatã între cele două curente de opinie pe tema referendumului pentru redefinirea familiei. Dezbaterea a avut loc ieri între Adrian Papahagi și Mihail Neamțu de o parte a baricadei și Cristi Danileț și Claudiu Turcuș, de cealaltă. 

Echipa PRO referendum a atacat încă din primele minute ale dezbaterii. În replică, Cristi Danileț a venit cu argumente juridice.

"Cât de tare puteţi dispretui acest popor încât să îi luaţi dreptul de a-şi exprima punctul de vedere cu privire la valorile fundamentale ale naţiunii? Cat de tare dispreţuiti acest popor care va plateşte salariul şi pensia specială în condiţiile în care totusi acest popor are nevoie de viitor" a declarat Mihail Neamţu la adresa judecătorului Danileţ.

" Dar ştiu oamenii ce vor vota? Ştiu oamenii ce au cerut? N-are aici importanţă nici pregătirea mea, nici faptul că sunt ortodox. Pe mine poporul asta care ma plăteste ma obligă să aplic o lege. Eu pe asta am jurat in momentul cand am intrat in functie (Constituţia), sa respect Constituţia şi legile ţării. Iar în această constituţie scrie în mod expres încă din 1991, şi Curtea Constituţională a repetat in acest an că potrivit voinţei poporului, din anul 1991 nu există decât un singur tip de căsătorie în România. Între un bărbat şi o femeie. Iar eu cred ca vorbesc in limba română. Sambata si duminica, nu vom vota dreptul homosexualilor de a se căsători. Vom vota daca vrem ca un cuvant sa fie definit prin el însuşi", a răspuns Cristi Danileţ.

Dar ironiile între cele două tabere au continuat:

"Deci acest referendum nu poate fi considerat o campanie de ură sau de învrăjbire între oameni. Ea nu schimbă nimic şi toată lumea poate să stea liniştită" a spus Adrian Papahagi.
"Aveţi dreptate, domnule profesor, acest referendum este inutil, aşa cum v-aţi dat şi dumneavoastră seama." A completat Cristi Danileţ.

Confruntarea a continuat și între filologul Adrian Papahagi și profesorul universitar Claudiu Turcuș, care i-a lansat provocarea celui dintâi de a comenta un citat din Vladimir Putin.

"Prin asta nu aţi demonstrat nimic, dupa cum v-am spus. Dar noi suntem decenţi, nu facem ticăloşii din acestea, şmecherii din acestea. Asta nu demonstrează decât necinstea dumneavoastră", a declarat Adrian Papahagi.

"Cine este ticălos aici? Eu pur şi simplu am dat un citat, pe care l-aţi comentat, şi am spus că este cumva în aceeaşi direcţie cu temele pe care le susţineţi", a răspuns Claudiu Turcuş.

Dezbaterea s-a încheiat cu întrebări din partea publicului și cu discursurile de final, în care cei patru şi-au expus motivele pentru care se poziționează atât de ferm în ceea ce privește referendumul pentru familie. Evenimentul a fost organizat de Liga Studenților din Cluj-Napoca.

Adauga comentariu