Dezbatere publică pentru sensuri unice în cartierul Gheorgheni

Traficul din cartierul Gheorgheni urmează să fie reorganizat între străzile C-tin Brâncuși-B-dul Nicolae Titulescu-Rebreanu și Albac. Oficialii Primăriei au anunțat că intenția este de a se institui sensuri unice, mai ales că în această zonă există foarte multe străduțe paralele care permit astfel de măsuri. De asemenea se dorește crearea de locuri de parcare, mai ales că în prezent se parchează oricum pe multe dintre aceste artere și astfel traficul este îngreunat.

Propunerea primăriei a fost deja definitivată și a fost pusă în consultare publică. Propuneri sau observații se pot depune în perioada 29 august – 11 septembrie 2017 la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau se pot înregistra la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Motilor nr.7, sau la orice primărie de cartier.

Potrivit planșei pusă în consultare de Primăriei, se vor institui sensuri unice pe străzile:

  • Iugoslaviei, sens unic spre strada Septimiu Albinii,
  • Vasile Lupu (sens unic dinspre Constantin Brâncuși spre Septimiu Albinii),
  • Tache Ionescu (sens unic dinspre Liviu Rebreanu spre Constantin Brâncuși),
  • Axente Sever – Heltai Gaspar (sens unic dinspre C-tin Brâncuși spre Liviu Rebreanu),
  • Madach Imre (sens unic dinspre Septimiu Albinii spre Mihai Veliciu)
  • Aron Densușianu (sens unic dinspre Mihai Veliciu)
  • Constantin Brâncoveanu, Crizantemelor – sens unic spre Constatin Brâncuși
  • Bușteni (sens unic spre Arieșului)
  • Arieșului (sens unic spre strada Iugoslaviei)

Concomitent cu instituirea acestor sensuri unice, Primăria vrea să creeze și locuri de parcare pe aceste artere. Deocamdată nu s-a anunțat despre câte locuri de parcare ar fi vorba, dacă se vor institui sensurile unice potrivit propunerii.

Primăria a pornit deja lucrările la limita cartierului Gherogheni, în Piața Cipariu, acestea vizând lărgirea carosabilului. Arhitecții au criticat măsurile deoarece se îngustează zona pietonală și se taie copacii în favoarea traficului. Municipalitatea se apără zicând că are nevoie de spațiu pentru banda dedicată transportlui în comun și promițând că va planta alți arbori la anul. Și la mulți ani.

Comentarii

George

31.08.2017 09:09

La câte sensuri unice sunt în Gheorgheni nu cred că o dată cineva le-a respectat.

Adauga comentariu