DEZASTRUL de pe strada Victor Papilian, stopat temporar de către judecători

Judecătorii clujeni au dispus stoparea de urgență a lucrărilor de pe strada Victor Papilian, care au generat un dezastru pentru locuitorii din zone. Municipalitatea a cerut prin ordonanță președințială oprirea lucrărilor și obligarea constructorului MHP CONSULTING SOLUTIONS SRL să realizeze lucrări de consolidare a terenul, dat fiind alunecările de teren care pun în pericol viețile clujenilor de pe strada respectivă. 

Instanța a aprobat cererile: 

„Admite cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanţii MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA, PRIN PRIMAR, EMIL BOC, şi PRIMARUL MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA, în contradictoriu cu pârâţii POP MIRCEA HOREA şi MHP CONSULTING SOLUTIONS SRL, Admite cererea de intervenţie voluntară accesorie în interesul reclamanţilor formulată de intervenienţii K.A.şi K.B.I. Obligă pârâţii, în solidar, la executarea în regim de urgenţă a lucrărilor necesare stopării alunecărilor de teren şi de punere în siguranţă a versantului prin efectuarea unor umpluturi în zona sprijinirilor, conform măsurilor dispuse de Inspectoratul de Stat în Construcţii, potrivit adresei nr. 304234/13.08.2021 cu anexa notă tehnică de constatare nr. 23/11.08.2021, iar în situaţia în care aceştia nu execută lucrările de consolidare, autorizează reclamanţii să efectueze, în regim de urgenţă, lucrările necesare stopării alunecărilor de teren şi de punere în siguranţă a versantului prin efectuarea unor umpluturi în zona sprijinirilor, conform măsurilor dispuse de Inspectoratul de Stat în Construcţii, potrivit adresei nr. 304234/13.08.2021 cu anexa notă tehnică de constatare nr. 23/11.08.2021. Executorie”, se arată în soluția pe scurt. 

Locuitorii de pe strada Victor Papilian din cartierul Europa trăiesc un adevărat coșmar. Drumul de acces spre locuințele lor se surpă câte puțin în fiecare zi, iar casele lor încep să o ia la vale. Toate acesrea sunt ccauzate de un alt proiect imobiliar dezvoltat fără studii privind stabilitatea terenului.

Adauga comentariu