Dezastrul din urma ninsorii de acum o săptămână încă se vede în spatele blocurilor

Exact în urmă cu o săptămână, tot orașul a fost acoperit cu zăpadă. În urma ninsorii neașteptate, mulți arbori au fost puși la pământ, iar altora li s-au rupt crengile. Muncitorii Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca se pare că și-au făcut treaba doar în zonele verzi cu vedere la stradă, altfel nu se poate explica faptul că la șapte zile de la ninsoarea abundentă între blocuri este plin de arbori smulși din rădăcină sau crengi căzute.

În cartierul Gheorgheni, pe aleile dintre blocuri, în fiecare zonă verde sunt crengi rupte, copaci tăiați cu drujba, dar “uitați” de muncitori sau arbori care nu au fost clintiți din loc din momentul când au picat sub greutatea zăpezii.


Oamenii au sesizat atât telefonic, cât și în scris pe aplicația Primăriei, MyCluj, dar copacii sunt tot acolo.
„Vă semnalez că pe Aleea Meseș din cartierul Gheorgheni sunt copaci și crengi rupte căzute pe alee și parcări. Este îngreunată debarasarea gunoiului menajer din punctele de salubritate și parcarea autoturismelor pe locurile marcate și plătite cu abonament”, a scris un locuitor din cartierul Gheorgheni.


În Mănăștur este la fel. În Plopilor, la fel. De altfel, tot orașul este împânzit de copaci și crengi rupte după valul de vreme rea. Doar zona centrală și străzile principale au fost curățate.
De exemplu, pe strada Almașului, cetățenii așteaptă să vină echipele de muncitori să ridice arborii căzuți, după ce în urmă cu cinci zile au sunat la Primărie și au semnalat problema.  


În Plopilor, crengile stau să cadă peste mașini și nu se sinchisește nimeni să le ridice.
„Vă rog să tăiați și crengile care atârnă și stau să cadă pe mașini. Strada Plopilor nr. 26”, a punctat un locuitor din cartier.
Dacă în cazul copacilor căzuți la pământ este vorba mai ales de aspectul estetic, în situația arborilor și crengilor care atârnă și nu sunt picate și se sprijină de vegetație sau de gardurile vii există pericol de accidente.


„Pe strada Constantin Brâncuși, numărul 202, în fața scării 7 (Aron Pumnul), există un thuja care, în urma ninsorilor, a ieșit parțial din pământ. Atașez o poză cu acesta, fiind un pericol pentru pietonii care circulă pe acel trotuar. Nu știu dacă s-a făcut o altă sesizare, dar ar fi bine să fie tăiat, deoarece acesta se sprijină momentan de gardul viu”, a menționat un alt clujean într-o sesizare pe MyCluj.
Rămâne de văzut cât va mai dura până când responsabilii se vor mobiliza și vor curăța arborii și crengile.

Adauga comentariu