Dezastru dupa furtuna de la DEJ! Mai multe blocuri au ramas fara acoperis! VIDEO

Codul portocaliu de vreme severă imediată, emis de autorități sâmbătă după-amiază cu puțin înainte de începerea furtunii s-a transformat în cod roșu în mai puțin de jumătate de oră. Avertizarea autorităților pentru codul roșu a venit însă după ce mai multe blocuri din Dej au rămas fără acoperiș, arată cei de la Someșeanul.

„Au fost remise mesaje de avertizare prin sistemul Ro-Alert către unitățile administrativ teritoriale Gherla, Cășeiu, Iclod, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Unguraș, Cuzdrioara, Fizeșu Gherlii, Sânmărtin, Aluniș și Jichișu de Jos, privind avertizare meteorologică COD ROȘU care  preconiza iminența unor fenomene meteo extreme: vijelie puternica, intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 80...90 km/h, grindină, frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula peste 30 l/mp”, arată cei de la ISU Cluj. 

Sursa video: Someșeanul.ro

În imaginile surprinse pe parcursul furtunii se pot vedea bucăți desprinse de pe acoperișurile mai multor blocuri, iar vijelia și ploaia torențială au afectat zone extinse din DEJ. Bineînțeles, sistemul de canalizare nu a mai făcut față, iar străzile au fost practic inundate chiar și în zonele înalte din municipiu.

Citește continuarea pe Someșeanul.ro...

Adauga comentariu