Devine traditie: studentii sunt asteptati in Campusul Hasdeu cu strazi sparte si uzate

Peste mai putin o saptamana Clujul va fi invadat de studenti. In cateva zile incep cazarile in campusurile universitare, iar cei care ajung in Hasdeu vor fi intampinati pentru al doilea an consecutiv cu gropi si drumuri sparte. Pe langa lucrarile de pe Motilor, intreaga strada Hasdeu este strabatuta de santuri, manunchiuri de cabluri ies din pamant si nu se vede nici un muncitor care sa lucreze la remedierea problemei. Termenul de executie a lucrarilor de pe strada Hasdeu era 4 septembrie. 

Un student care vine de la gara cu trenul are de-a face cu santierele Clujului inca de pe strada Horea, insa pe Calea Motilor, unde coboara din statia autobuzului 9 de la Agronomie, are de-a face cu un adevarat calvar. De la intersectia cu strada Mihai Eminescu adevarate cratere sunt sapate de excavatoare de o parte si de alta a drumului, iar pe trotuar nu se mai poate trece in mod civilizat.

Sapaturile se prelungesc si spre strada Piezisa, zona in care trotuarul este, practic, un sant presarat cu betoane.

Daca in urma cu exact un an Piezisa facea parte din strazile din zona Campusului Hasdeu care erau re-asfaltate chiar in timpul inceperii noului an universitar, acum trotuarele sunt deja uzate. 

Mai mult, asfaltul s-a "scufundat" in jurul capacelor de canal, producand gropi adanci in carosabil.

Aleea care duce spre caminele 16, 17 si spre M-uri este mai uzata ca niciodata. 

Semnele de circulatie nu mai stau bine in picioare. 

O groapa se poate vedea si in mijlocul intersectiei cu strada Hasdeu, al carui trotuar este strabatut de santuri, sparturi, gropi si mormane de nisip de la un capat la celalalt. 

Pe alocuri, drumul este taiat pe langa trotuar. 

Peste tot sunt depozitate mormane de materiale de constructie, iar cosurile de gunoi au fost puse la pamant. 

Fire electrice ies din pamant din loc in loc, in "buchet".

Din peisaj nu lipsesc nici "traditionalele" masini parcate pe trotuar. 

In spatele Caminului 14 este un alt santier, destinat reparatilor in cladire. 

Sunt locuri unde pietonii nu mai au loc sa treaca deloc.

Santurile continua pana la intersectia cu strada Marinescu, proaspat reabilitata, dar trebuie sa fie ocolite si pe trotuarul opus. 

Lucrarile ar fi trebuit sa fie gata in urma cu doua saptamani, dupa cum a declarat un oficial al municipalitatii, pentru Ziar de Cluj.

"Pe strada Hasdeu cei de la Electrica Bransamente au autorizatie de spargere, pregatesc bransarea cu noi stalpi, executa lucrari de infrastructura. Termenul de executie este 4 septembrie", a precizat in 26 august un reprezentant al Biroului Mass-Media al Primariei Municipiului Cluj-Napoca. 

Lucrarile recente din zona sunt foarte controversate. De asemenea, mai multi soferi au sesizat faptul ca desi s-au efectuat lucrari de asfaltare, de la intersectia cu strada Ciprian Porumbescu pana la intersectia cu strada Viilor au ramas numeroase portiuni de drum in care s-au format adevarate cratere. 

Adauga comentariu