Deștepții pământului

Aveți toată dreptatea din lume, dar lăsați-mă să vă spun unde greșiți.

Aveți tot dreptul să vă gestionați viețile cum vreți, dar vreau, totuși, să vă spun că sunteți niște ratați.

Asta pentru că sunt român și știu sigur ce e mai bine pentru voi și nu voi rata nicio ocazie să vă spun ce să faceți.

41% dintre români susțin că e important pentru ei să le spună celorlalți ce să facă, conform celui mai recent Eurobarometru despre valorile și identitățile cetățenilor UE. Studiul arată că, dintre toate statele Uniunii Europene, românii sunt cei mai dornici să le spună altora ce să facă.

Practic, cercetarea asta confirmă ceea ce știam de mult: șmecheria s-a născut în România.

Când Dumnezeu a făcut românul, s-a scăpat la praful de boși și așa a ieșit cea mai deșteaptă nație de pe planetă. Păi nu știm noi mai bine decât toată lumea cum stau lucrurile?

Pandemia e cel mai bun exemplu. Îi fi tu medic, cu 10 ani de școală, dar eu, muncitor cu opt clase, o să-ți spun ce să faci cu virusul ăsta. Suntem șefii la medicină. Suntem șefii la păreri sfertodocte. Suntem șefii șefilor.

De altfel, mai multe studii din ultimii ani confirmă pasiunea arzătoare a românilor pentru șefie.

O cercetare arată că 75% dintre noi își doresc să fie șefi. Alta, că 5 din 10 români se visează boși, iar alta că 9 din 10 conaționali se văd stăpâni peste o tarla de oameni.

Nu înțeleg de ce ne mai chinuim cu prostia asta de muncă, dacă oricum ieșim șefi din mamele noastre. Doar se știe că șefii o freacă toată ziua și le spun altora ce să facă. Și, Doamne, ce bine mai știm ce trebuie să facă alții! Nu prea știm ce trebuie să facem noi, dar, frate, suntem experți în viețile altora!

De aia e bun câte un barometru din ăsta, că ne pune o oglindă în față și ne arată că aproape jumătate dintre noi vrem să avem putere asupra celorlalți, să le spunem ce să facă. Dar noi nu ne vom uita în oglinda asta, că suntem deștepții pământului. Ia să nu ne mai arate oglinda ce vrea ea!

„La nivelul UE, doar 22% dintre respondenți sunt dornici să dețină putere asupra celorlați. 35% acordă o oarecare importanță acestui lucru, în timp ce pentru 41% nu valorează deloc puterea”, mai arată studiul.

Proștii ăștia de europeni nu înțeleg cât de tare e să fii expert pe probleme.

Nu înțeleg cum e să ai viața vraiște, dar să dai lecții de viață.

Nu înțeleg cum e să fii rupt în fund, dar să ții cursuri de antreprenoriat.

Nu înțeleg cum e să fii șef de scară, dar să ții seminarii de leadership.

Nu înțeleg cum e să fii hoț, dar să ții prelegeri despre etică.

Nu înțeleg cum e să fii curvă, dar să fii profesoară de moralitate.

Nu înțeleg cum e să fii analfabet funcțional, dar să le predai virusologie oamenilor de știință.

Adauga comentariu