Despre trista retragerea a Aureliei Cristea de pe lista de deputați a PSD Cluj și despre cum nimeni nici măcar nu se gândea să o pună

Deputatul PSD Aurelia Cristea, “Aprozăreasa” după cum o “alint” eu din motiv de falsificare de CV (asta a fost trăsătura caracteristică a mult prea cinstitelor guverne Ponta) și ipocrizia cu care a ales să-și ascundă ințial niște ani frumoși din viață, cei în care a fost vânzătoare la un magazin din Huedin (care-i rușinea să muncești și să răzbați în viață?), a anunțat la o emisiune Look TV că nu mai candidează la alegerile din toamnă, dar și că nu se va retrage din viața publică.

”Nu mai candidez. Sunt mai multe motive. Unele de natură personală, altele de natura unor dezamăgiri extrem de mari care vin tocmai din faptul că aș dori să nu mai promovăm atâta ipocrizie și manipulare, ci pur și simplu să facem lucrurile pe care oamenii le așteaptă de la noi. Asta nu înseamnă că nu voi avea în continuare atitudine civică, asta nu înseamnă că nu mă voi dedica unor proiecte pentru comunitate. Dar în acest moment nu cred că o carieră într-un mandat de parlamentar este cea mai bună soluție”.

Deh, eu îi înțeleg oful: a fost îndepărtată de pe scară exact când credea că mai are un pas și ajunge pe platformă, să stea la masa zeilor. Domnia sa nu înțelege ce i s-a întâmplat. Cum a fost posibil ca, după ce a fost ministru, să nu mai fie bună nici măcar de candidat la Primăria Cluj-Napoca?

Păi să ne amintim cum a vorbit fără de el gura (pe atunci) ministrului de Interne Ioan Rus în ziua în care s-a apucat să le facă curve pe nevestele celor plecați la lucru în străinătate și golani pe copiii acelorași:

„România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus la emisiunea Jurnalul de Seară moderat de Cosmin Prelipceanu la Digi 24.

Ioan Rus a plătit cu funcția gafa comisă. Iar Aurelia Cristea, simțind miros de oportunitate, s-a repezit și ea să-l critice pe față.

“Codurile, fiscal și de procedură fiscală, finanțarea titlului de capitală culturală europeană 2021, capitală europeană a tineretului, finanțarea lucrărilor de renovare a Teatrului Național Cluj, stațiunea didactica experimentală Cluj, clarificarea scutirii de impozit pentru specializările din domeniul IT, legea crowdfundingului, interzicerea fumatului în spațiile publice pentru protejarea sănătății tinerei generații, școlile pentru copii români din diaspora, și multe altele…. La ce bun toate astea? Îmi cer scuze tuturor românilor pentru declarațiile nepotrivite ale dnului Ioan Rus!”

Aka, domnia sa se spetea muncind și din toată speteala s-a ales praful c-a vorbit gura lui Ioan Rus pe când omul nu prea era pe acasă… Nu zic că n-a procedat corect, ghiolbănia lui Rus trebuia taxată – dar n-a procedat corect politic, ca să zic așa. Pentru că Aureia Cristea putea să tacă, măcar pentru faptul că Ioan Rus a fost cel care a ajutat-o, prin influența sa politică, să ajunga membru în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, de unde aceasta a încasat degeaba sute de mii de euro. În loc să tacă, Aurelia Cristea i-a mai aplicat un șut în gură binefăcătorului căzut pe jos – o practică a PSD care-și jupoaie de vii șefii când simt că aceștia nu vor mai fi șefi.

Așa că Aurelia și-a încasat-o, încet și sigur, de la Ucu. Că omul nu uită și nu iartă și, deși am auzit că e “istorie”, a devenit istorie ziua în care am auzit această istorie. E omul atât de terminat încât îi termină pe toți din jurul său. La ultimul scrutin, inclusiv filiala locală a partidului. Altfel nu-mi explic cum de l-au pus pe Octavia Buzoianu să candideze “endependent, neicusorule”, în locul Aureliei Cristea.

„A fost o laşitate şi o anumită complicitate în toată acea decizie care n-a avut la bază în niciun fel de formă maximizarea unui câştig pentru PSD Cluj… A fost decizia lui Remus Lăpuşan, şi-a asumat-o public”, ne-a spus Aurelia Cristea despre felul în care a fost retrasă de către partid, pe ultima sută de metri, din cursa pentru Primăria Cluj-Napoca.

Iar acum, cu lista și pixul în mâinile lui Remus Lăpușan... ă, pardon, ale lui Horia Nasra, noul șef al PSD Cluj, este ușor pentru Aurelia Cristea să spună că renunță, dar nu se lasă. Renunță la ceva ce nu i se va oferi – un loc pe liste. Că dacă ați uitat, vă amintesc eu: la șparlamentarele de anul acesta se votează pe listă.

Așa că, de rămas bun, Cristea i-a zis ceva despre maturitate lui Horia Nasra:

„Trebuie maturitate mai multă şi înţelepciune mai multă în a avea o asemenea poziţie… Horia Nasra cunoaşte organizaţia, este pasionat de politică. Însă raportat la un anumit tip de maturitate care ţi-o dă calitatea de lider, cred că mai avea nevoie de a se coace”.

Deh, maturitate. Cam câtă a avut Ioan Rus când i-a bătut gura curul, la fel a avut și Aurelia Cristea. Numai că ei i-a bătut tastatura posteriorul.

Comentarii

razvan

10.08.2016 15:46

Mda...politichie. Dar, datorita ei (cel putin pt mine) a contribuit la una din cele mai bune legi dupa '89 :).

Ombladon

10.08.2016 16:10

Daca pleaca, sa si-l ia si pe Nasra cu ea. Multumesc anticipat.

Adauga comentariu