Despre prostie: un stâlp de electricitate suspendat și o intervenție marcată de amatorism VIDEO

În vreme ce mașina de intervențiie zăcea neputincioasă în trafic, iar stâlpul de electricitate suspendat peste o trecere de pietoni era prins în câteva cabluri de curent, situația a fost rezolvată „tovărășește”. Între timp, IPJ Cluj transmite: „Polițiștii din cadrul Biroului Rutier dirijează circulația. S-a luat legătura cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca pentru remedierea situației”. Clar și cuprinzător. Mai bine spus, o intervenție într-o situație ce a reprezentat un pericol public nemijlocit a fost rezolvată după 2 ore în care rutieriștii au dirijat traficul în ploaie, iar ISU Cluj a fost solicitat pentru intervenție: ia macaraua de unde nu-i!?

CITEȘTE ȘICalea Turzii, blocată de un stâlp de electricitate care stă să cadă VIDEO

Acest episod ar trebui să ne facă să înțelegem modul absolut habarnist în care are loc o „intervenție” in cazul unei situații de urgență: o știre despre un eveniment rutier, cu un stalp de electricitate suspendat, putea avea un cu totul alt titlu: „Vieți pierdute din cauza unei intervenții dupa ureche”. Sau cum vreți voi. Și cu un final cunoscut: o moarte stupidă din cauza unei situații gestionate aiurea. 

Despre cât de pregătiți suntem în fața unei situații de moment, neprevăzute, neobișnuite, excepționale.

Cât de ne-pregătiți suntem într-un caz minor. De calamități nu are rost să discutăm.

Urmăriți în imaginile de mai jos cum operează organele de intervenție, mai mult de pe margine, iar stâlpul cu pricina este pus la pământ tovărășește, cât pe ce să curme câteva vieți.

Despre prostie. 

De urmărit până la final!

 

Adauga comentariu