Deşi trebuia să-i demită din momentul în care a fost sesizat, prefectul Clujului i-a demis pe traseiştii de la PSD la PNL de abia săptămâna trecută. De ce şi cui foloseşte această tergiversare?

Eu sunt sătul despre câtă lege i-am recitat prefectului Clujului în speţa privind demiterea primarilor şi consilierilor traseişti de la PSD Cluj către PNL Cluj, demitere care trebuia constatată şi pusă în aplicare din momentul în care aceşti indivizi şi-au depus noile candidaturi din partea şi pe lista altui partid decât cel din partea căruia au câştigat mandat în 2016.

În slujba partidului din care provine, deşi ar fi trebuit să fie în slujba Legii şi a cetăţeanului (că, cică e apolitic), Mircea Abrudean, s-a tras perfect pe cur cu interpretarea legilor: ba că nu s-a depus lăcrămaţie de la partidul păgubit, ba că nu l-au sesizat secretarii primăriilor (alte slugi la cheremul primarilor), că hâr, că mâr, până săptămâna trecută când, fix înainte cu trei zile înainte de ziua votului, i-a demis pe toţi.

Mircea Abrudean a declarat pentru cluj24.ro că (citez): „a dispus, joia trecută, prin ordin, încetarea mandatelor în vigoare și că decizia nu are nicio influență asupra noilor mandate de edili sau consilieri locali rezultate în urma alegerilor de duminică. Încetarea mandatelor primarilor în funcție este până la depunerea jurământului de către noul primar ales în funcție după alegeri, adică tot de ei, cu o singură excepție. Decizia are efect doar asupra mandatului care expira oricum acum, a mai spus Abrudean”.

Până şi PSD Cluj a cerut prefectului, la 1 septembrie, să constate, prin ordin, încetarea de drept, înainte de termen, a mandatelor celor 13 primari PSD care și-au depus candidatura pentru un nou mandat din partea PNL.

Aceștia sunt Morar Costan (Dej), Făgădar Nicolae (Aiton), Cighir Ana (Așchileu), Moldovan Ana Liliana (Ceanu Mare), Rus Simon-Casian (Cuzdrioara), Costea Gabriel (Feleacu), Moncea Ioan (Jichișu de Jos), Giurgiu Aurel ( Luna), Zelencz Tiberiu (Mica), Oltean Dumitru (Mintiu Gherlii), Ghic Viorel (Mărișel), Fărtan Ioan (Sânmărtin), Fărgaciu Călin (Săndulești).

Într-adevăr, decizia suspect de tardivă a prefectului Cluj nu are nici un efect asupra noului mandat obţinut de către cei 13 traseişti. În schimb are efect retrocativ asupra tuturor deciziilor emise de către aceşti traseişti în timpul mandatului care trebuia întrerupt legal acum mai bine de o lună.

Ziar de Cluj va lua la purecat activitatea ilegală a celor 13 traseişti făcută cu girul prefectului în perioada în care aceştia trebuiau să fie suspendaţi.

Să aflăm cui a folosit această tergiversare a aplicării Legii.

Şi va acţiona în consecinţă.

Funcţia publică nu e tarlaua părinţilor nimănui!

Adauga comentariu