Deși și-a făcut alegătorii troacă de porci deseori, fără să își ceară scuze, Horia Șulea, primarul Floreștiului vine cu un “Drept la replică” în cazul cetățeanului care susține că ar fi fost jignit

Îl redăm integral specificând că așteptăm cu interes ca Horia Șulea să se judece cu consăteanul său care afirmă că la discuția în care a fost jignit a avut martor.

“D R E P T   L A   R E P L I C Ă

Referitor la articoul cu titlul “Horia Șulea, distins membru PNL, primarul celei mai mari comune din țară: „Da ție cine ți-o dat voie să îmi vorbești? Cine p…a mea ești tu?”

postat pe 15 martie 2019,

Horia Petru Șulea, primarul comunei Florești, remite următorul drept la replică: 

Cele susținute de numitul Todoran Marius în legatură cu o anumită conversație pe care pretinde că am avut-o cu domnia sa în data de 14 martie sunt total neadevărate, iar articolul prezintă o poveste menită să atragă atenția publicului, care însă nu are nici o legătură cu realitatea.

Pentru corecta informare a cetățenilor doresc să prezint care este situația reală în privința lucrărilor ce se execută în zona Eroilor / Porii. În urma sutelor de sesizări care au fost primite și ca răspuns la solicitările cetățenilor, în primăvara anului 2017, s-a decis demararea procedurilor de achiziție publică privind lucrări de Redimensionare utilități și Reabilitare/Asfaltare pe mai multe artere ale comunei, nou intrate în domeniul public. În faza de execuție a acestui proiect, la data de 14 martie a.c., pe strada Eroilor 22-24, se lucra la redimensionarea sistemului de colectare ape pluviale.

Este regretabilă, intervenția cetățeanului Todoran Marius, care se pretinde un cunoscător al detaliilor tehnice ale proiectului deja avizat de structuri de specialitate, și care la data de 14 martie a.c. a  intrat în polemici cu muncitorii, criticând proiectul și aducând acuzații Primăriei că nu știe ce face.

Pe această cale, doresc să asigur cetățeanul de bună credință, de întreaga disponibilitate a reprezentanților Primăriei pentru asigurarea transparenței oricărui proiect public și că orice persoană care nu înțelege necesitatea, utilitatea sau aspectele tehnice ale unui proiect se poate adresa administrației publice locale pentru a cere lămuriri, urmând ca cererea sa să fie soluționată conform prevederilor legale.

Însă, este inacceptabil modul în care s-a prezentat în media incidentul din data de 14 martie a.c. care reflectă doar optica și opiniile cetăteanului Todoran Marius, și care este o versiune deteriorata a realității, menită să atragă oprobiul public. 

Fără a se face o minimă verificare a informatiilor din partea celor care au publicat articolul, s-au rostogolit în spațiul public o serie de afirmații defăimătoarea la adresa Instituției Primarului, afirmații care nu pot fi ignorate și care obligă instituția la adoptarea unei poziții oficiale.

În acest caz, voi înainta la instanța competentă o acțiune civilă împotriva numitului Todoran Marius și a celor care au răspândit în spațiul public aceste acuzații defăimătoare, iar pe viitor voi folosi toate pârghiile legale împotriva persoanelor care nu înțeleg Legile democrației și care, sub pretextul libertății de exprimare, calcă în picioare omul Horia Petru Șulea și lezează demnitatea și onoarea Instituției Primarului.

Horia Petru Șulea,

Primarul comunei Florești

15 martie 2019”

PS: Cât despre minima verificare pe care o clamează primarul comunei Florești, rubrica “Vocea ta” conține materiale și afirmații făcute de cetățenii care ni se adresează. Nu este rubrică de anchetă, este ca și când ni s-ar cere să verifică ce afirmă comunicatele, inclusiv acesta remis de către Horia Șulea. Este cuvânul său, despre care ne-am format o opinie în anii de politică în care l-am văzut manifestându-se, împotriva cuvântului cetățeanului, despre care nu ne-am format nici o opinie. Plus, după cum spuneam, Horia Șulea este cunoscut ca politicianul care și-a făcut deseori troacă de porci concetățenii atunci când a fost criticat.

Adauga comentariu